Afbeelding
Afbeelding van Ziaur Chowdhury via Pixabay

Veiligheid op de werkvloer

28 mei 2021 om 15:01 Partnercontent

Veiligheid op de werkvloer is niet alleen belangrijk, het is ook verplicht. In welke branche je ook werkt, je werknemers moeten ten alle tijden veilig hun werk kunnen doen. Mocht dit niet het geval zijn en er gebeurt wat, kunnen de consequenties erg zwaar zijn.

Maar de werkvloer veilig maken en houden voor je werknemers kan lastig zijn. Voor werkgevers in Houten is er een oplossing dichtbij gekomen. Daar is namelijk een nieuwe vestiging van de ARBO Winkel en het ARBO Centrum geopend. Hierdoor vinden ondernemers oplossingen voor hun veiligheidsproblemen zonder lang te hoeven reizen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je je werkplek veilig kan maken en welke opleidingen het investeren waard zijn.

Wetgeving veiligheid op het werk

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Of het nou thuis is of bij vrienden. Maar op het werk is het tevens zo belangrijk, al dan wel niet belangrijker. Zeker als je in de bouw of een andere gevaarlijke branche werkt. Maar toch zijn de regels omtrent veiligheid niet duidelijk voor veel nieuwe ondernemers.

 De voornaamste regels in de Arbowet is het feit dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van de werknemers. Mocht de veiligheid dus niet gewaarborgd worden en er gebeurt een ongeluk met een werknemer, dan is de werkgever hier verantwoordelijk voor. Het kan zijn dat je dan alleen je veiligheid moet bijstellen. Maar de consequenties kunnen ook oplopen tot het feit dat de werkgever een schadevergoeding moet betalen die kan oplopen tot duizenden euro’s. het is dus uitermate belangrijk om goed voor je werknemers te zorgen.

Het is vanzelfsprekend dat elke ondernemer het beste voor heeft met zijn of haar werknemers. Niemand wil dat er wat ergs gebeurt of dat iemand verongelukt. Toch is het niet zo dat elke ondernemer zijn veiligheid op orde heeft. Of de kleding is niet veilig genoeg, of de omgeving is bezaaid met gevaarlijke producten of er wordt niet goed omgegaan met gevaarlijke stoffen. Ook dan ben je als werkgever verantwoordelijk. Je personeel trainen kan dus een goed idee zijn om de veiligheid te waarborgen.

Train je personeel

Of je nu thuiswerkt of op kantoor zit, veiligheid is ten alle tijden belangrijk. Daar kan je als werkgever aan bijdragen door je personeel op te leiden. Het ARBO Centrum biedt verschillende opleidingen en cursussen om je personeel op te leiden. Of het nou een BHV cursus is of een ‘veilig langs de weg werken’ cursus, het ARBO Centrum biedt de verschillende mogelijkheden voor een mooie prijs.

Daarnaast is er zojuist een vestiging geopend in Houten. Zo verovert het ARBO Centrum steeds meer van Nederland en maken ze de werkvloeren in Nederland een stukje veiliger. Hun cursussen zijn goedgekeurd en worden gegeven door experts waardoor het een goede investering is waar je personeel echt wat aan heeft.

Haal de juiste veiligheidsproducten in huis

Naast het ARBO Centrum, hebben ze ook een ARBO Winkel. In deze winkel vind je verschillende producten om de veiligheid te vergroten. Van de juiste werkjassen tot goedgekeurde helmen en brandblussers. Met deze artikelen kan je de werkvloer beveiligen, personeel veilig en zichtbaar laten werken en de brandveiligheid bevorderen.

Ook als werknemer thuis heb je veel aan de ARBO Winkel. Je kan er verschillende brandveilige en gezondheidsproducten kopen waar je thuis ook veel aan hebt. En het kost geen kapitalen waardoor het weer een mooie investering is. Van EHBO dozen tot brandblussers en branddekens, alles wat je thuis goed kan gebruiken in noodgevallen. Met goede afspraken is het vaak zelfs zo, dat je werkgever de kosten betaalt. Win-win!

Conclusie

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Zeker op de werkplek willen mensen zich veilig voelen. Of het nou een kantoorpand is of een bouwplaats, de veiligheid van werknemers is uiterst belangrijk.

Daarnaast zijn er grote consequenties voor werkgevers als de veiligheid niet op orde is en er ongelukken gebeuren met werknemers. Je personeel opleiden en de juiste veiligheidsproducten op de werkvloer laten komen is van groot belang. En vergeet niet even goed de Arbowet door te lezen.

Het ARBO Centrum draagt bij aan het trainen en opleiden van je personeel. Wil je dat ze een heftruck cursus volgen of leren om veilig om te gaan met rolsteigers? Dan zit je bij de juiste opleider. Voor een goede prijs wordt je personeel juist opgeleid.

De ARBO Winkel verkoopt de juiste en goedgekeurde veiligheidsproducten voor een mooie prijs. Deze producten kan je thuis laten komen en gebruiken op de werkplek waardoor de investering goed terecht komt en je geen geld verspilt. En zo’n grote investering is het niet. Zorg voor jezelf en je personeel met de juiste stappen en producten.

advertentie
advertentie