Afbeelding
SnappCar

Utrechtse deeleconomie

25 maart 2021 om 11:17 Partnercontent

SnappCar is ooit ontstaan met de gedachte de mobiliteitsproblemen op te lossen. Men zag terecht dat er een overschot aan auto’s in steden als Utrecht is, en het merendeel staat de grootste tijd stil. Zo is de Utrechtse deeleconomie op het gebied van autodelen ontstaan.

Sindskort is de samenwerking tussen SnappCar en DirectLease gestart waardoor je met het SnappCar Keyless systeem ook je auto via private lease kunt verhuren. Een bijzonder interessant fenomeen waar je zeker meer over wilt ontdekken. Lees vooral verder voor meer informatie over het delen van een private lease auto.

Private lease in de deeleconomie

Voorheen was je als auto eigenaar van harte welkom om je auto te delen via SnappCar. Wanneer je een auto via private lease had, was dat een stuk lastiger omdat je dan feitelijk geen eigenaar bent. De kosten voor private lease kunnen behoorlijk hoog uitvallen, en lopen ook door wanneer de auto stilstaat.

Door de samenwerking tussen DirectLease en SnappCar is daar verandering in gekomen. Wanneer je bij SnappCar private lease afneemt, kun je via het leasecontract kiezen voor het door een erkende monteur laten inbouwen van SnappCar Keyless. Er wordt dan een kastje achter het dashboard geplaatst.

Gebruik jij zelf de auto niet en wil iemand de auto huren in Utrecht? Dan kan de huurder met de SnappCar-app de auto boeken en openen. En dat is enorm handig, omdat je niet meer met de autosleutel naar de auto hoeft om deze aan de huurder te overhandigen. Kies je voor het afnemen van een auto met private lease van DirectLease, met SnappCar Keyless? Dan heb je vaak de auto al binnen 1 tot 3 weken voor de deur staan, klaar om te delen.

Voordelen alle partijen

Verhuurders besparen eenvoudig een flink bedrag op hun maandelijkse kosten voor de private lease. In 2019 liep dit voor sommige huurders al op naar een gemiddeld bedrag van €350 per maand. De kosten van private lease kunnen hoog zijn, en voor een auto die misschien best vaak stilstaat, is dit een mooie manier om (een deel van) de kosten terug te verdienen.

advertentie
advertentie