Afbeelding
Herman Miller Aeron stoelen

Trending topics voor kantoormeubilair

23 februari 2021 om 15:42 Partnercontent

De maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus in te dammen hebben op iedereen in Nederland impact. Dit betekent voor het bedrijfsleven dat een groot deel van de beroepsbevolking zijn kantooractiviteiten verplaatst heeft naar het eigen huis. Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat goed kantoormeubilair essentieel is voor het goed uitvoeren van onze dagelijkse werkzaamheden. In eerste instantie namen veel mensen plaats aan de keukentafel of op een stoel die niet bedoeld is om er uren op te zitten. De fysiotherapeuten hebben flink wat uren gemaakt om de nek- en rugklachten te verhelpen die ontstonden door slechte werkhoudingen. Het duurde niet lang voordat men zich realiseerde dat ook thuis een goede werkplek nodig is en hiervoor is het juiste meubilair essentieel. In dit artikel lees je over de laatste kantoormeubelentrends.

Een ergonomische bureaustoel is onmisbaar

Een goede bureaustoel zit niet alleen lekker, hij zorgt ook voor een gezonde werkhouding. Hierdoor werk je beter en is de kans op klachten aanzienlijk minder. Voor een bureaustoel kun je naar de Ikea gaan. Daar tik je er een op de kop voor een paar tientjes. Maar is het absoluut de moeite waard om iets meer te investeren en kwaliteit te kopen. Als je een zittend beroep hebt spendeer je aardig wat uurtjes op het zitvlak. Ergonomische bureaustoelen van een erkend merk die als gegoten zitten zijn de stoelen van Herman Miller. Een trending bureaustoel uit het assortiment is de Herman Miller Aeron. Het is niet alleen een duurzame stoel met een prachtig design, hij levert ultiem ergonomisch comfort.

Staand werken

Zitten wordt ook wel eens het nieuwe roken genoemd. Niet zonder reden, het is algemeen bekend dat de hele dag zitten niet goed is voor je gezondheid. Om continu zitten te voorkomen is het raadzaam om regelmatig een ommetje te maken. Een rondje wandelen van 20 minuten in de buitenlucht is belangrijk om je lijf en hersenen gezond te houden. Een andere opkomende trend is het zit-sta bureau. Met zo’n bureau ben je niet genoodzaakt om de hele dag op je mooie ergonomische bureaustoel te zitten. Je kan het bureau namelijk instellen op sta-niveau. Voor veel mensen is dit echt een uitkomst.

Circulair kantoormeubilair

De laatste trend die steeds meer voeten aan de grond krijgt is het circulair ontwerpen. Dit houdt in dat kantoormeubilair zo wordt ontworpen dat nadat de stoel is afgedankt, er onderdelen hergebruikt kunnen worden voor het fabriceren van een nieuwe bureaustoel of tafel. Deze vorm van recyclen zien we niet alleen terug in het ontwerp van het meubilair, ook de afzonderlijke onderdelen worden gemaakt van gerecyclede materialen.

Groeiend bewustzijn gezond werken

Het valt op dat steeds meer mensen beseffen dat een goede werkhouding belangrijk is voor het lichaam en de productiviteit. Daarnaast besteden we meer aandacht aan het milieuaspect. We willen ergonomisch kantoormeubilair aanschaffen dat zo min mogelijk druk legt op de natuur. Wat deze trends allemaal gemeen hebben is dat we ons allemaal bewust zijn van het belang van een gezonde werksfeer, voor nu en in de toekomst!

advertentie
advertentie