Afbeelding
Hoe creëer je een formele look met een spijkerbroek

Overhemd op een spijkerbroek: not done?

12 januari 2021 om 07:05 Partnercontent

Is het not done een overhemd te dragen op een spijkerbroek? Dat is waar je achter komt in dit artikel. Overhemden en spijkerbroeken kunnen een goede combinatie zijn. Er zijn echter wel een aantal regels waar je je aan dient te houden wanneer je er voor kiest om een spijkerbroek op een overhemd te dragen. Hoe creëer je een formele look met een spijkerbroek? En hoe doe je het casual? Lees snel verder voor de antwoorden!

Draag je overhemd in de broek

Wanneer de broek wijder is dan het overhemd, oogt het niet formeel. Vergeet daarom je overhemd niet in je broek te stoppen. Heb je een belangrijke zakenlunch op het programma en wil je dus een formele look? Dan gelden er een aantal belangrijke regels.

  • Houd de pasvorm en het soort denim van je spijkerbroek in de gaten. Zo gaan een slim fit, donkere spijkerbroek en een formele look hand in hand.         
  • Het is belangrijk dat de broek goed op het overhemd aansluit.
  • De balans tussen de wijdte van het overhemd en de broek is tot slot van cruciaal belang.         
  • Wanneer je lang bent (vanaf 1.85m), kan een overhemd vrij snel uit de broek gaan wanneer je een keer uitrekt. Kies daar voor een extra lang overhemd, zodat je niet de gehele dag het overhemd in je broek aan het stoppen bent.         

Tips voor een overhemd op spijkerbroek

Tot slot zetten we enkele onmisbare tips voor het combineren van een overhemd en een spijkerbroek nog even op een rijtje. Zowel voor een casual als formele look zijn deze tips van toepassing. Verlies ze dus niet uit het oog.

1. Geen denim op denim. Wanneer je hier toch voor kiest: ga dan op zijn minst voor twee verschillende kleuren denim.
2. De pasvorm is de sleutel tot het succes. Zorg ervoor dat de pasvorm van het overhemd en de broek gelijk zijn. Bij een slim fit overhemd hoort dus een strakkere broek.
3. Let op de kleuren. Zorg dat de kleuren van het overhemd en de spijkerbroek bij elkaar passen. Ga steevast voor tinten die goed samen gaan, zoals blauw en wit bijvoorbeeld.
4. Twijfel je over je outfit? Roep dan de hulp van je partner in. De mening van je partner is immers onmisbaar.

Casual look: let op de details

Een casual look creëren, doe je vooral met een oog voor de juiste details. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van je schoenen en de juiste accessoires. Bij een casual look kun je het overhemd zowel open als dicht dragen. Ook voor wie er casual bij wilt lopen, is het belangrijk dat de pasvorm van de spijkerbroek en het overhemd overeen komen. Een belangrijk verschilpunt met de formele look is dat voor een casual look een donkere spijkerbroek niet hoeft. Durf dus gerust voor een lichtere kleur voor de spijkerbroek te kiezen. 

advertentie
advertentie