Afbeelding
Sporten en bewegen in Houten

Sporten en bewegen in Houten

23 november 2020 om 16:20 Partnercontent

Het is niet altijd even makkelijk om aan voldoende beweging te komen tijdens deze corona periode. De zogenaamde corona kilo’s kunnen er heel snel aanvliegen. Wanneer je altijd thuis moet werken wordt de verleiding al snel groot om meer te gaan snoepen en eten. Daarbij komt dat, wanneer je de hele dag niets beweegt, de kans sowieso aardig groot is dat het moeilijker wordt om er een gezonde leefstijl op na te houden. Normaal gesproken zijn er voldoende mogelijkheden om te sporten in Houten, maar momenteel vergt het toch wel wat creativiteit.

Hoe zit het met de huidige situatie?

Gelukkig kan er op veel gebieden al wel een stuk meer dan in de eerste corona periode in maart en april. Zo is het nu bijvoorbeeld wel geoorloofd om de sportschool te bezoeken. Iedereen in Houten heeft daarom alweer een stuk meer opties. Wel zijn er nog altijd strenge voorwaarden. Zowel binnen als buiten mag je met niet meer dan 4 personen tegelijk sporten. Daarbij geldt er ook nog altijd dat de anderhalve meter tegel wel in acht moet worden kunnen genomen. Wanneer dit niet lukt mag er niet gesport worden. In ruimtes binnen mogen er tevens niet meer dan dertig personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Daardoor is er dus niet altijd voldoende capaciteit en doe je er goed aan hier rekening mee te houden voor je gaat sporten. 

 Op vele andere plekken, zoals op het voetbalveld bijvoorbeeld, gelden ook veel regels. Voor clubs als SV Houten en FC Delta Sports ‘95 heeft dit veel invloed. Zo mogen er geen wedstrijden worden gespeeld en zijn er geen toeschouwers welkom. Dit geldt ook voor wedstrijden of trainingen onderling. Helaas is douchen, omkleden of gebruik maken van de kantine eveneens niet toegestaan. Sportkleding van Sportmonda zul je dus thuis moeten wassen na het sporten. Het is te hopen dat er snel weer versoepelingen komen, zodat iedereen weer net als voorheen in het weekend naar de sportvereniging kan. 

Alternatieve oplossing om te kunnen sporten

Er is echter niet alleen maar slecht nieuws. Dergelijke problemen vragen om creatieve oplossingen, en die zijn er gelukkig genoeg. Er zijn tal van manieren waarop je alsnog op eigen initiatief kunt gaat sporten. Dit kan buiten op tal van plaatsen, waardoor je toch aan je dagelijkse portie beweging kunt komen. Of het nu hardlopen, fietsen is of een balsport, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom hoeft niemand zich tegen te laten houden. 

advertentie
advertentie