Afbeelding
Foto door form PxHere

Last van reisziekte? Vijf tips om het te voorkomen!

10 juli 2020 om 08:44 Partnercontent

Reisziekte is iets waar je flink last van kan krijgen. In de bus, auto of in een boot kan het opspelen. Misselijkheid, zweetaanvallen, draaierig, flauwvallen en overgeven zijn een aantal symptomen. Wat kun je doen tegen reisziekte? Hieronder vind je een aantal tips om reisziekte te voorkomen, zodat je voortaan op een ontspannen manier met je travelbag kan reizen. 

Wat is reisziekte? 

Reisziekte is een verzamelnaam voor zeeziekte, luchtziekte of wagenziekte. Ook draaimolens, schommels of achtbanen kunnen iemand reisziek maken. Zelfs met een 3D-bril een film kijken op een groot scherm of computerspelletjes doen kan je een ziek gevoel opleveren. Het is niet fijn, maar gelukkig niet ernstig. Reisziekte wordt veroorzaakt door je evenwichtsorgaan. De klachten gaan over als de reis voorbij is. Met name kinderen in de leeftijd van twee tot tien jaar hebben er last van. 

Vijf tips tegen reisziekte

1. Zorg ervoor dat je goed uitgerust met je weekendtas of reistas op reis gaat. Ben je moe? Dan ben je gevoeliger voor reisziekte. 

2. Ga niet meen lege of te volle maag op reis. Ben je lang onderweg eet dan tenminste drie keer een lichte maaltijd. Drink geen alcohol en eet gezond voedsel, geen fastfood. 

3. Ga je met de auto? Neem dan plaats voorin. Wanneer je alles voor je kan zien heb je minder kans op klachten. Kijk naar een vast punt in de verte en beweeg niet teveel met je hoofd. Zit je naast de bestuurder? Vraag dan of de bestuurder rekening wil houden met je reisziekte. Dat kan door rustig te tremmen, geen harde bochten te nemen en voorzichtig op te trekken. 

4. Misschien lukt het je om in slaap te vallen tijdens de reis. Dat zou mooi zijn, want als je een dutje doet verdwijnen je klachten. 

5. Reis je met een schip? Ga dan regelmatig naar buiten om een luchtje te scheppen. Zit je in een vliegtuig? Blijf dan zoveel mogelijk in beweging. Luister naar muziek en kijk niet op een beeldscherm. 

Lukt het je ondanks bovenstaande tips niet om reisziekte te voorkomen? Informeer dan eens bij je huisarts of er wellicht medicijnen zijn die je kunnen helpen. Neem nooit zomaar iets, want met medicijnen in het verkeer moet je altijd oppassen. 

advertentie
advertentie