Afbeelding
Foto door form PxHere

Alles dat je moet weten over een uitvaartverzekering

24 juni 2020 om 15:41 Partnercontent

Ondertussen beschikt al een groot deel van de inwoners van Nederland over een uitvaartverzekering. Circa 70 procent van de Nederlanders heeft namelijk al dit type verzekering afgesloten bij één van de mogelijke verzekeraars. Desondanks zijn er dus ook nog best veel mensen die nog geen gebruik kunnen maken van een uitvaartverzekering. Het is toch wel verstandig om zo’n verzekering af te sluiten. 

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor de kosten die je krijgt bij een begrafenis of een crematie. Op deze manier hoeven je nabestaanden dus niet op te draaien voor de hoge kosten. Dit is natuurlijk een goed iets. Als je ervoor kiest om een uitvaartverzekering af te sluiten dan zul je de rest van je leven een maandelijkse premie moeten betalen. Bij je overlijden zal er dan een specifiek bedrag uitgekeerd worden door de verzekeraar. Dit zou je in principe ook kunnen doen met je spaargeld, maar dit heeft nadelen. Op het moment van overlijden wordt de spaarrekening van de overledene meestal geblokkeerd en bevroren.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

Een uitvaartverzekering is dus zeker handig, maar het is niet verplicht in Nederland. Het wordt daarentegen wel aanbevolen om zo’n soort verzekering af te sluiten. Hiermee zul je natuurlijk je nabestaanden helpen. Alhoewel een uitvaartverzekering dus niet verplicht is in ons land, maar toch hebben inmiddels al zo’n 70 procent van de Nederlanders het afgesloten. Dit doen ze natuurlijk zodat de kosten van hun latere uitvaart gedekt worden. Daarnaast is zo’n verzekering ook handig omdat je een aantal wensen kunt vastleggen. Hiermee kunnen de nabestaanden je uitvaart precies zo uitvoeren als de overledene wilde.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Als je overtuigd bent en nu ook een uitvaartverzekering af wil sluiten dan zul je je vast afvragen wat je hiervoor moet betalen. De premie die je elke maand moet betalen hangt van een paar factoren af. Zo zal de leeftijd van invloed zijn op dit bedrag. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie normaalgesproken ook zal zijn. Daarnaast zal de dekking ook effect hebben op het maandelijkse tarief van de uitvaartverzekering. 

advertentie
advertentie