Afbeelding
Laminaat

Tegellaminaat of tegelvoer?

2 juni 2020 om 12:30 Partnercontent

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je nog niet wat het wordt? Stel dat je twijfelt over een tegelvloer, wil je die dan van laminaat of (natuur)steen? Het verschil is groots, maar de ins en outs lees je in dit artikel. Hopelijk ben je na het lezen van dit blog klaar om je nieuwe vloer in te slaan. Succes!

Sterkte
Een tegelvloer is erg mooi en sterk. Vooral natuursteen oogt luxe en biedt veel comfort. Daarnaast kan het ook prima met een vloerverwarming, is het waterbestendig, ook met overstromingen en is het kras- en slijtvast. Een steentje onder de schoen? Geen probleem. Tegellaminaat is daarin wat minder sterk. Het is gemaakt van samengeperste houtvezels en daardoor kan het minder goed tegen vloerverwarming, maar er zijn wel varianten die tegen vloerverwarming kunnen. Daarnaast is ook laminaat kras- en slijtvast en is het ook geen ramp als je een glas drinken omgooit.

Onderhoud
Het enige nadeel van een tegelvloer ten opzichte van tegellaminaat, is dat je ontzettend snel vlekken ziet als je niet goed schoonmaakt én een grote ergernis is dat de voegen vanzelf bruin of zwart worden. Het zit namelijk zo: dweil je met een te natte dweil, wat al heel snel gebeurt, dan komt het vieze water in de voegen terecht. Het vieze water trekt in de voegen, waardoor ze niet al te gemakkelijk meer schoon te maken zijn. Zie je jezelf elke maand al elke voeg schoonboenen? Tegellaminaat  vergt haast geen onderhoud: een vochtige doek met dweilen is prima en dagelijks of wekelijks stofzuigen is zo gepiept.

Prijs
Misschien wel het grootste verschil zit ‘m in de prijs. Tegellaminaat is een stuk goedkoper dan een tegels van natuursteen. Tegellaminaat is gemaakt van samengeperste houtvezels en is daarmee hartstikke duurzaam, maar ook een stuk goedkoper dan keramische tegels. Een tegelvloer vergt veel meer van de productie dan tegellaminaat. Vandaar ook het verschil in prijs. Een tegelvloer is ook niet zelf te leggen en een tegellaminaat wel. Daarnaast hoef je voor tegellaminaat ook geen vloer te egaliseren, wat ook weer in de prijs scheelt!

Ervaar het verschil
Ervaar het verschil tussen tegellaminaat en een stenen vloer. Dat doe je het beste bij een vloerenspeciaalzaak, waar ze een showroom hebben. Dan kun je gelijk het verschil zien, maar ook voelen en als het goed is, zal de verkoper je duidelijk uitleggen wat het verschil precies is en wat past bij jouw wensen. Een voorbeeld waar je terecht zou kunnen is Bebo Parket, waar ze een enorme showroom in Vriezenveen hebben. Wellicht de moeite waard om naar het oosten van Nederland te gaan.

advertentie
advertentie