Burgemeester ontvangt het gedicht voor de dorpsdichter  uit handen van Anja Tekelenburg
Burgemeester ontvangt het gedicht voor de dorpsdichter uit handen van Anja Tekelenburg Christel van Vliet/Atelier Beeldmakers

Dorpsdichter burgerinitiatief

7 december 2022 om 10:24 Overig Deel je nieuws

Het was dinsdagavond 6 december dat Burgemeester Gilbert Isabella van Anja Tekelenburg het burgerinitiatief Dorpsdichter in ontvangst mocht nemen. Het burgerinitiatief Dorpsdichter wordt ondersteund door vele mensen uit Houten, ‘t Goy en Schalkwijk. Om het burgerinitiatief nog meer kracht bij te zetten droeg Anja Tekelenburg een gedicht voor van mede dorpsdichter Danny Keff.

Met een burgerinitiatief is de gemeenteraad verplicht dit onderwerp in behandeling te nemen en tot een besluit komen. De beste optie voor een dorpsdichter is dat zij wordt opgenomen in een meerjarig beleidsplan wat zij gaat ontwikkelen. Een door de gemeente aangestelde dorpsdichter, met een bijpassende taakomschrijving en beloning. 

De dorpsdichter versterkt taalkunst, cultuur. Een dorpsdichter brengt actuele zaken op een andere wijze onder de aandacht, troostend, verbindend en reflecterend. Het cultiveert plezier en levenslust waarmee taalvaardigheden worden bevorderd. Bijvoorbeeld tijdens de poëziewandelingen word je zowel fysiek als mentaal geactiveerd.

Meer informatie kun je vinden op de site: www.dorpsdichterhouten.nl

advertentie
advertentie