Mantelzorgwaardering Houten 2022
Mantelzorgwaardering Houten 2022 René van den Brandt

Van inpakken naar uitreiken

28 november 2022 om 13:42 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 26 november was de Mantelzorgwaardering in Houten. Eén op de vier mensen zorgt voor een naaste met een ziekte, beperking of aandoening. Hun harde werk, begeleiding, verzorging, geregel en nog veel meer verdient aandacht en waardering. Daarom werd een verrassingspakket uitgereikt aan bijna 1300 mantelzorgers. Om dit mogelijk te maken is er hard gewerkt.

Vrijdagochtend 25 november staan in de raadszaal van het gemeentehuis honderden dozen uitgestald. Vrijwilligers en medewerkers van Gemeente Houten vullen ze met flessen sap, wijn, koekjes, chips en cadeaubonnen van lokale winkeliers. Na een controle of de pakketten compleet zijn, worden ze dichtgevouwen en opgestapeld. Nog voordat alle dozen opgestapeld zijn worden er alweer nieuwe dozen neergezet. In de hal wordt er driftig gevouwen om te zorgen dat er doorlopend gevuld kan worden. 

“Mantelzorg is belangrijk voor de hele maatschappij dus ik doe dit graag voor de mantelzorger” vertelt vrijwilliger Sijbren Reijenga. “Het is leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen. En het is nog leuker als je dat met anderen samen doet, dan ontstaat er een sfeer van verbondenheid”, vult Bep Odijk aan. Tegen lunchtijd is het grootste gedeelte van de pakketten ingepakt. Af en toe wordt er een vraag gesteld aan Marilou Jens van Events2move. Samen met Marinda Rodas van Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’, heeft ze de organisatie van de Mantelzorgwaardering op zich genomen. Op deze inpakdag heeft ze de leiding. “Marilou is een harde werker” vertelt vrijwilliger Trudy van Bennekom. “Tot in de late uurtjes als dat nodig is”.

Zaterdagochtend 26 november geeft Marinda de vrijwilligers achter de balies van het gemeentehuis de laatste instructies. Zij controleren vandaag de tickets en reiken de Mantelzorgwaarderingen uit. “Ik kan niet goed stilzitten” lacht vrijwilliger Hilde Spaan. ‘Ik heb twee banen, maar in mijn vrije tijd doe ik graag dit soort dingen.” Petra Schreurs heeft voor iedereen een vriendelijk woord. Samen met twee andere vrijwilligers staat ze bij de deur en wijst de beschikbare balies aan. Onvermoeibaar geven ze iedereen een welkom gevoel en zorgen ze dat de doorstroom soepel verloopt. “Oh jee, ik was het helemaal vergeten!” Net na vieren stapt de laatste mantelzorger binnen. Haar ticket wordt snel gescand, waarna ze opgelucht met haar pakket de deur uitloopt. Mantelzorgwaardering 2022, een grote klus? : Zeker’ lacht Marinda Rodas, “maar de mantelzorgers verdienen niets minder!”

Mantelzorgwaardering Houten 2022
Mantelzorgwaardering Houten 2022
Mantelzorgwaardering Houten 2022
Mantelzorgwaardering Houten 2022
Mantelzorgwaardering Houten 2022
Mantelzorgwaardering Houten 2022
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie