Peter, Ronald, Kees, Ria en Ton nodigen u uit om eens mee te komen doen.
Peter, Ronald, Kees, Ria en Ton nodigen u uit om eens mee te komen doen. Richard Thoolen

Badmintonclub ‘Pluimpjes en Veertjes’ in Houten zoekt versterking

29 november 2022 om 11:49 Overig

HOUTEN Badmintonclub ‘Pluimpjes en Veertjes’ speelt al 35 jaar hun geliefde sport in de sportzaal van O.B.S. de Velduil, Klavertje Vier. Om dat te kunnen blijven doen hebben zij echter wel versterking nodig. Iedereen met enig shuttle-gevoel kan zich aanmelden bij dit recreatieve groepje om het eerst eens te komen proberen.

door Richard Thoolen

1984 is het jaar waarin Peter Musters een badmintonclubje startte. Musters:,,Vanwege mijn baan was ik in Houten komen wonen in een nieuwbouwwijk waar niemand elkaar nog kende. Ik vond het leuk om mensen in de buurt beter te leren kennen en zocht naar een gemeenschappelijke bezigheid. Ik was al beoefenaar van het fantastische badmintonspel en vond een aantal mensen die mijn passie deelden of overnamen.”

ZAALTJE Het groepje huurde een zaaltje om in te spelen en dat beviel zo goed dat er structurele afspraken gemaakt konden worden. Iedere zondagochtend van 10 tot 11 uur ontmoet men elkaar in de sportzaal om daar via het dubbelspel de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Ook ging men zich identificeren als de ‘Pluimpjes en Veertjes’.

SPEL Een betrokken deelneemster is Ria van der Ham: ,,Het is een sport waarbij dames en heren op hetzelfde niveau kunnen acteren. Alleen tijdens het inspelen slaan we de shuttle naar elkaar over, maar daarna gaan we wel tot het uiterste. We spelen partijtjes tot de 21 die we echt willen winnen. Bij badminton moet je niet nadenken maar gewoon doen. Het is daardoor zowel een lichamelijke inspanning als een geestelijke ontspanning. Musters: ,,Het is ook een spel met veel leuke elementen. Je moet het spel lezen, jezelf goed positioneren, anticiperen op wat de tegenstander gaat doen, schijnbewegingen maken en de shuttle goed plaatsen. We spelen geen competitie, maar gaan een uur lekker bewegen.”

LEUK Hoe leuk het spel is wordt aangetoond door oud deelnemer Leen Verbeek, een Houtenaar die nu commissaris van de Koning in Flevoland is. Verbeek was verhuist naar Purmerend maar kwam jarenlang nog iedere zondag op zijn motor naar Houten om daar met het clubje te badmintonnen. Ronald Verbeek is de jongste van het stel, maar toch ook al 25 jaar lid. Verbeek: ,,Het is zo leuk om te doen dat eigenlijk niemand er vrijwillig mee stopt. Er is al die jaren dan ook nauwelijks verloop geweest.”

VRAAG ,,Maar ook al zijn we een hecht en vitaal clubje, toch zijn ook wij onderhevig aan verval. Je kunt tot op hoge leeftijd badminton beoefenen, maar eens vindt een lichaam het mooi geweest en moet je gas terug gaan nemen. Dat is bij een aantal mensen binnen ons groepje gebeurd, en daarom zoeken wij mensen om de open gevallen plaatsen in te vullen. We zijn dus op zoek naar nieuwe spelers. Daar stellen we weinig eisen aan. Vanwege de wat seniore samenstelling van onze club denken we dat een nieuweling wel enige levenservaring moet hebben opgebouwd. Ook is fijn als deze persoon al enige badmintonervaring heeft opgedaan om ons tegenspel te kunnen bieden of zich dat snel eigen kan maken. We delen de kosten van de huur van de zaal en aanschaf materiaal onder elkaar. Voor €100,- per jaar kan men iedere zondagmorgen heerlijk badmintonnen. Het is niet alleen fijn om te bewegen, maar ook sociaal en gezellig. Zowel vrouwen als mannen mogen zich bij mij aanmelden. Dat kan door te bellen naar Ronald Verbeek op 06-37394198. Kom gerust eens proberen en sfeer proeven.”

advertentie
advertentie