poster Christmette
poster Christmette Marcantus Houten

Marcantus zingt Duitse Kerstmuziek in Zeist

Overig Deel je nieuws

Christmette 

Op zaterdagmiddag 17 december 2022 zingt Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus uit Houten een concert met kerstmuziek van Duitse componisten. Het concert vindt plaats in de sfeervolle Oude Kerk, 1e Dorpsstraat 1 te Zeist.   

Voor kinderen is er een speciaal kinderprogrammaboekje aanwezig waarmee zij het concert op hun eigen niveau kunnen beleven.

Tijdens het concert klinkt muziek die past bij de Christmette, de Duitse kerstnachtdienst. Rode draad in het programma is de Missa Brevis van Palestrina. Daaromheen zingt Marcantus diverse werken uit de late renaissance en barok. Van Buxtehude worden de cantates ‘In dulci jubilo’ en ‘Das neugeborne Kindelein’ uitgevoerd. Daarnaast staan werken van onder andere Bach, Praetorius, Schütz en Hassler op het programma.  

Het koor wordt bij diverse stukken begeleid door Barokorkest Giardino Musicale.  Organist is Rien Donkersloot.  

Het concert begint om 16:00 uur. De kerk is geopend vanaf 15:30. Entree: € 23,00 (voorverkoop: € 20,-), Kinderen van 12 t/m 16 jaar: € 7,- Kinderen t/m 12 jaar: gratis.  Kaarten zijn verkrijgbaar via www.marcantus.eu/kaarten-bestellen of via kaartverkoopmarcantus@gmail.com.  

advertentie
advertentie