Afbeelding
Koen Laureij

Update: Situatie rond kermis Het Rond relatief rustig na vroege sluiting

24 oktober 2022 om 23:05 Overig

HOUTEN De situatie rond de kermis op winkelcentrum Het Rond is vanavond relatief rustig verlopen. Er werd wel weer zwaar vuurwerk afgestoken, maar tot een confrontatie met de politie kwam het dit keer niet.

Vanwege de onrusten van zondagavond werd de kermis vanavond om 19:30 uur gesloten in plaats van om 23:00 uur. De politie was tot dat moment niet herkenbaar aanwezig, maar drie boa’s van de gemeente wel. Toen groepjes jongeren toch in de omgeving van de kermis bleven hangen kwam de politie in actie.

Aanvankelijk werden de groepjes alleen gevraagd om weg te gaan. Daar werd nauwelijks gehoor aan gegeven. De politie gebruikte ook paarden om de groepen weg te krijgen, maar dat had maar weinig effect. Toen de politie over ging op het controleren van ID kaarten ging een deel ervandoor.

De politie werd strenger en ging later op de avond naast het controleren op ID kaarten ook over op preventieve fouillering. Bij één jongen werd zwaar vuurwerk in zijn jas gevonden. De jongen had onder andere een signaalvuurpijl, in de volksmond beter bekend als een lawinepijl, zonder stok bij zich. De politie heeft de jongen aangehouden en afgevoerd. Er werd nog een andere jongen aangehouden, maar wat daar de reden van was is onduidelijk.

Inmiddels is de sfeer op Het Rond gecontroleerd en rustig. De politie blijft voorlopig aanwezig om dat zo te houden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie