Afbeelding
Eigen foto

The Dome/Handbal Houten verslaat Vrone/Berdos HS1

16 oktober 2022 om 22:53 Overig

HOUTEN Afgelopen weekend wist The Dome/Handbal Houten zonder al te veel moeite te winnen van promovendus Vrone/Berdos. Na een ruststand van 23-16 werd het uiteindelijk een ruime overwinning van 45-29.


Hiermee blijft The Dome/Handbal Houten zonder puntverlies (samen met BFC) koploper in de Eredivisie. Zaterdag 29 oktober staat de uitwedstrijd tegen Hellas op het programma.

EERSTE DIVISIE Na de wedstrijd van Heren 1 stond er ook nog een wedstrijd in de Eerste Divisie op het programma. Handbal Houten Heren 2 nam het hierin op tegen Aalsmeer 3. Nadat er vorige week voor het eerst werd gewonnen, wisten zij ook deze wedstrijd met een overwinning over de streep te trekken: via een ruststand van 16-11 werd het uiteindelijk 44-22.
Hierdoor zijn zij vanuit de onderste regionen opgeklommen naar de onderste plaats van het linker rijtje. Aanstaande dinsdag 18 oktober staat er om 20.45 uur een inhaalwedstrijd tegen HaStu op het programma. Daarna volgen drie wedstrijden tegen pittige tegenstanders: DWS, Atomium en Vlug en Lenig.

HOOFDKLASSE In de hoofdklasse speelden de Dames 1 van Handbal Houten zaterdag een Utrechtse derby in én met Nieuwegein. Beide teams wisten afgelopen seizoen een keer van elkaar te winnen, het beloofde dan ook een spannende pot te worden.

ROUWBANDEN Door het overlijden van oud-speelster Wendy Smits werd er vooraf een minuut stilte gehouden en speelden de Dames van Houten met rouwbanden. Houten was vastbesloten om de wedstrijd voor Smits te winnen en dat lukte met ruime cijfers: uiteindelijk werd er met 14-23 gewonnen. Na één wedstrijdje gemorst te hebben, staan de dames nu op de vierde plaats van de Hoofdklasse. 

Zaterdag 29 oktober is de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer DS2.

advertentie
advertentie