Voorzitter van de landelijke Fietsersbond Gilbert Isabella bezoekt de kraam op Het Rond
Voorzitter van de landelijke Fietsersbond Gilbert Isabella bezoekt de kraam op Het Rond foto Fietsersbond Houten

Fietsersbond Houten repareerde verlichtingen van 100 fietsen

Overig Deel je nieuws

Tenminste 100 fietsers kunnen veilig door de donkere dagen fietsen. De Fietsersbond Houten repareerde zaterdag 1 oktober op Het Rond in Houten de verlichting van meer dan 100 fietsen.

De hele dag door kwamen fietsers de verlichting van hun fiets laten controleren door de vrijwillige monteurs van de Fietsersbond Houten. Ook dit jaar waren er weer veel niet werkende achterlichten.

Meestal zijn lege batterijen dan de boosdoeners. Als lege batterijen niet tijdig worden verwijderd of vervangen, bestaat de kans dat ze gaan lekken. De chemicaliën tasten vervolgens de contacten aan waardoor ook nieuwe batterijen niet werken. De monteurs doen dan hun best de contacten schoon te maken om het complete achterlicht te behouden. Dat lukt niet altijd en ook dit jaar werden weer 20 complete achterlichten vervangen. Een goede tweede in de reparaties was de koplamp. Er werden 15 nieuwe koplampen gemonteerd omdat de oude niet meer te redden waren of geheel waren verdwenen. In de grafiek is te zien hoeveel koplampen, dynamo’s en achterlichten zijn gemonteerd.

De tweede grafiek toont de aantallen batterijen die werden vervangen. Meestal is dat meer dan één batterij per lamp. Dit jaar bijna 120 in totaal. 

Zet je licht aan en laat je zien

Zorg dat je licht op je fiets hebt en zet het aan! Dat is het motto van de Fietsersbond. Voorzitter Gilbert Isabella van de landelijke Fietsersbond en burgemeester van Houten bezocht de monteurs (foto).

Ook hij benadrukt het belang van goed werkende fietsverlichting zeker in de wintertijd. Trouwens op het niet hebben van verlichting op je fiets, staan forse boetes tot wel € 60,-. 

advertentie
advertentie