Afbeelding
Theo Castrop

krachtfabriek doneert hotel aan het vertrouwde dorp

Overig Deel je nieuws

Zeven jaar geleden ontstond het eerste contact tussen De KrachtFabriek en Het Vertrouwde Dorp. Alhoewel beide bewonersinitiatieven zich met geheel andere doelgroepen bezig houden zijn er veel gedeelde uitgangspunten zoals verbinding en ontmoeting.

Het Vertrouwde Dorp is een kleinschalige woonzorg voor mensen met dementie. De KrachtFabriek is een Broedplaats van mensen die elkaar willen inspireren in velerlei vormen.

Vanuit deze gedeelde uitgangspunten is er steeds de wens geweest te kijken hoe we samen kunnen werken. Met de opening van Het Vertrouwde Dorp nu ruim 4 maanden geleden is het moment aangebroken om verdere samenwerking en kruisbestuiving te onderzoeken.

In De KrachtFabriek worden geregeld insectenhotels gemaakt door inspiratoren van De KrachtFabriek en deelnemers van de dagbesteding van UitWerking. Op donderdag 22 september hebben de makers van de houtwerkplaats van De KrachtFabriek een insectenhotel gedoneerd aan Het Vertrouwde Dorp. Zij zijn warm ontvangen door bewoners en medewerkers van Het Vertrouwde Dorp. Er ontstonden mooie gesprekken over het insectenhotel, waarom dit nodig is en welke dieren hiervan gebruik maken.

In aansluiting is het insectenhotel onder grote belangstelling van de bewoners van Het Vertrouwde Dorp geplaatst in de beleeftuin, een plek waar dagelijks wandelingen worden gemaakt door de bewoners.

Tijdens deze inspirerende ontmoeting borrelde er verschillende ideeën op voor verdere samenwerking en projecten. We hopen dus op een mooie en duurzame samenwerking richting de toekomst.

advertentie
advertentie