Afbeelding

Houtense Iris van der Mars finalist van Miss World Nederland

16 augustus 2022 om 17:00 Overig

HOUTEN Iris van der Mars (28) is finalist van Miss World Nederland. Eén van de oudste schoonheidsverkiezingen, die niet alleen gaat om de looks maar ook een ‘Beauty with a purpose’. Het project van Iris gaat over een verlaagd zelfbeeld. Ze wilt laten zien dat het perfecte plaatje niet bestaat en zet zich in voor zowel mens als dier.

Als personal fashion stylist helpt ze veel mensen meer zelfvertrouwen te geven. Ze merkt dat sinds de komst van Social Media een verlaagd zelfbeeld sneller kan ontstaan. ,,Het is een maakbare wereld online. Het gebruik van photoshop en filters zorgen ervoor dat het perfecte plaatje wordt gecreëerd. Dit wordt genormaliseerd maar in de realiteit is het anders. Ik wil vooral de jongeren terugbrengen in de echte wereld. De imperfectie maakt ons juist uniek.”

HOND BELLA Dat Social Media ook een positieve kant heeft, benadrukt Iris ook want hierop heeft ze haar adoptie hond Bella gevonden. Ze heeft een crowdfunding opgezet voor asieldieren. Ze merkt dat er nog een verkeerd en vooral negatief beeld heerst over het adopteren van een asielhond. Ieder dier verdient een gouden mandje!

INSPIREREN Wat Iris graag doet is empoweren, zowel mens als dier verdient het om in hun kracht gezet te worden. Het is haar tweede keer dat ze meedoet aan het traject. Met haar deelname wilt ze anderen inspireren en laten zien dat een stapje terugzetten oké is om te doen. ,,Je kan niet overal ja tegen zeggen en het perfect willen doen. Voor mij betekent in mijn Miss World Nederland traject; 1 stap terug, maar daarna 3 stappen vooruit! Ik ben in mijn persoonlijke ontwikkeling verder gegroeid, sta veel sterker op mijn hakken en ben er nu van overtuigd aan het totaal plaatje te kunnen voldoen. Niet het ‘perfecte plaatje’ want die bestaat niet, maar ik weet wat ik in huis heb en ben er klaar voor Nederland te mogen vertegenwoordigen als deze kans mij gegeven wordt op 28 september!” Dan is de finale. 

Steun Iris in haar missie via deze link:

https://gofund.me/ea6b4fcc

https://www.instagram.com/irisvandermars/

https://missworldnederland.nl/finalisten-2022/

https://www.instagram.com/missworldnederland/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie