Afbeelding

Zo’n 120 kinderen en volwassenen deden mee met natuuractiviteiten tijdens de Buitendag

Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 18 juni vond de jaarlijkse Buitendag van Groen doet goed plaats. Op de unieke plek Fort bij ’t Hemeltje ontdekten zo’n 120 kinderen en volwassenen wat je allemaal buiten in de natuur kan doen. Zo werden er kriebelbeestjes gevangen met een wit laken en bekeken onder een microscoop.  Je kon leren hoe dieren zich camoufleren en je kon jezelf camoufleren. Een leuke spionnentocht was ook één van de activiteiten. Net als de schubben en slijm quiz en de boeren bootcamp. Met het warme weer was het lekker om het blote voeten pad te lopen. De modderkeuken was weer in trek bij de allerjongsten. Je kon ook een paar keer met de boswachter pad. Dat is altijd interessant. Ondertussen was er nog wat lekkers te drinken en eten. De ijsjes waren met de warme temperaturen zeer gewild. Al met al een geslaagde dag!

Quote van één van de bezoekers: “Het was echt verrassend en wat een gepassioneerde mensen, die echt de tijd namen om onze kids alles uit te leggen.”

De Buitendag is een initiatief van de partners van Groen doet goed Houten en wordt gefinanciërd door de Provincie Utrecht. Zij hebben allemaal tot doel dat kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun opvoeders de natuur binnen en buiten de stad vaker bezoeken en dat ze beter gebruik maken van de bestaande natuur- en recreatiegebieden. De partners van Groen doet goed doen dit allemaal op hun eigen veelzijdige manier. Meer info op: https://www.facebook.com/groendoetgoedhouten

advertentie