Afbeelding
Rotary Houten-Castellum - Nanning van der Hoop

Pannenkoekenfeest, Buurtgezinnen Houten bestaat 5 jaar

28 mei 2022 om 16:16 Overig

HOUTEN ,,Dit was het leukste feest dat ik gehad heb!” vertelt een jongetje aan het eind van het feest. Vijftig kinderen en hun ouders waren uitgenodigd op het Buurtgezinnen pannenkoekenfeest in de Zomo speelboerderij. Met hulp en bijdrage van de Rotaryclub Houten-Castellum werd een feest gegeven ter ere van het 5 jarig bestaan van Buurtgezinnen in Houten.

Buurtgezinnen helpt gezinnen die steun nodig hebben aan een fijn steungezin in de buurt. Ieder gezin heeft moeilijke periodes en opvoeden kan heel pittig zijn. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. En die geen familie, buren of vrienden in de buurt hebben, waarop ze een beroep kunnen doen.

,,Vandaag zijn er naast steungezinnen ook steunopa’s en -oma’s en steuntantes aanwezig,” vertelt Marijke van Tiggelen. Zij is de coördinator in de gemeente Houten en heeft al ruim 80 koppelingen gemaakt. ,,We koppelen niet alleen gezinnen met kinderen aan elkaar, maar ook mensen zonder kinderen die wel opvoedervaring hebben. Dat kunnen mensen zijn waar de kinderen het huis al uit zijn, alleenstaande vrouwen of stellen zonder kinderen.”

,,We zijn altijd op zoek naar fijne steungezinnen. Bijvoorbeeld voor een meisje van 1, een tweeling van 4 maanden en een jongen van 8 jaar. Ook koppelen we gezinnen compleet aan elkaar om samen op te trekken. Om eens in de paar weken samen te eten, een kop thee of koffie te drinken of zoals nu naar de speelboerderij te gaan. Ieder gezin heeft een eigen verhaal en hulpvraag en ik zoek de beste match. Die is elke keer uniek!”

Meer informatie: www.buurtgezinnen.nl/houten

advertentie
advertentie