Afbeelding

Het Doortrappen Fietsfestival vrijdag 3 juni

Overig Deel je nieuws

Op vrijdag 3 juni, op Wereld Fietsdag, zal er een Doortrappen fietsfestival plaatsvinden!  Over de hele wereld vieren we dat het fijn is om te fietsen. Sportpunt Houten en de gemeente Houten hebben voor deze dag een speciaal programma georganiseerd. 

Programma Het programma start bij de BikeStore Houten waar het mogelijk is om uw fiets te laten checken en advies te krijgen over veiligheid op de fiets en welke materialen hierbij kunnen helpen. Vervolgens gaan we lunchen op het Rond, om een goede bodem te leggen. Daarna komt er een warming-up met de Doortrap fiets-fit oefeningen. Dan zijn we klaar om de nieuwe Doortraproute Houten te fietsen. Deze Doortraproute is door Veilig Verkeer Nederland speciaal ontwikkeld voor Houten. Een Doortraproute is een ronde van ongeveer 25 km, mooi, over redelijke ruime paden met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen.

Doortrappen Houten is een Doortrap Gemeente. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Info Het Doortrappen Fietsfestival is vrijdag 3 juni van 10.00 uur – 14.00 uur. Deelname aan deze dag is volledig gratis. Zijn er vragen of wil je graag meedoen? Neem dan contact op met Sjouke van den Berg, sjouke@sportpunthouten.nl of bel 06-48698134.

advertentie