V.l.n.r. Bas Hollenberg - operationeel directeur Circet, Russell Crye - commercieel directeur Circet Benelux, wethouder Hilde de Groot - gemeente Houten en Jos van der Klauw - directeur bouw en beheer van DELTA Netwerk.
V.l.n.r. Bas Hollenberg - operationeel directeur Circet, Russell Crye - commercieel directeur Circet Benelux, wethouder Hilde de Groot - gemeente Houten en Jos van der Klauw - directeur bouw en beheer van DELTA Netwerk. DELTA Netwerk

Aanleg glasvezelnetwerk van start

18 mei 2022 om 13:01 Overig

HOUTEN Woensdag 18 mei hebben wethouder Hilde de Groot van gemeente Houten, Jos van der Klauw van DELTA Netwerk en Bas Hollenberg en Russell Crye van aannemer Circet samen de eerste schop in de grond gezet in Schalkwijk. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal van gemeente Houten.

Wethouder Hilde de Groot is verheugd dat de aanleg van het glasvezelnetwerk nu echt gaat beginnen: ,,Omdat wij het heel belangrijk vinden dat kleine kernen in de gemeente Houten de kans moeten krijgen op glasvezelinternet, hebben we voor de samenwerking met DELTA Netwerk gekozen. Met het aangaan van deze samenwerking laten we zien dat we een modern glasvezelnet voor onze inwoners willen maken. We hebben de afgelopen jaren ervaren dat het meer dan ooit belangrijk is om over een goede internetverbinding te beschikken. Mensen werken, leren, gamen en streamen veel vanuit huis. Ook de zorg vindt steeds meer plaats op afstand. Met glasvezel worden de inwoners aangesloten op een duurzaam netwerk van de toekomst.”

Glasvezel kent alleen maar voordelen voor inwoners

Jos van der Klauw, directeur bouw en beheer van DELTA Netwerk spreekt zijn dank uit naar de gemeente voor de samenwerking en het gestelde vertrouwen. Jos benadrukt: ,,Jaren geleden begonnen we met de aanleg van glasvezel van buitengebied tot binnenstad en leggen we glasvezel aan in de kleine dorpen en steden van Nederland. Inmiddels hebben we bijna 1 miljoen adressen in Nederland aangesloten op het netwerk van DELTA Netwerk. En binnenkort kunnen de kleine dorpen rondom Houten genieten van snel internet. Glasvezel kent alleen maar voordelen voor inwoners. Het vergroot de leefbaarheid, voegt waarde toe aan woningen en maakt allerlei nieuwe digitale toepassingen mogelijk.”

Oplevering in najaar
De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Circet Nederland, waarbij zij ervoor proberen te zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Russell Crye, commercieel directeur Circet Benelux legt uit: ,,We zijn onlangs begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. Vandaag starten de graafwerkzaamheden in Tull en ’t Waal en daarna volgt Schalkwijk. Vervolgens gaan we door naar ’t Goy, boven het Amsterdam-Rijn kanaal. In totaal is het 28 kilometer aan graafwerk. Als het volgens planning verloopt worden in najaar van 2022 de bijna 1300 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk.”

Gratis glasvezelaansluiting
Gezien het animo voor glasvezel kan iedere woning in ’t Goy, Schalkwijk & Tull en ’t Waal een glasvezelaansluiting laten plaatsen. Ook bij bewoners die nog niet hebben gekozen voor een abonnement op glasvezel. Hiermee worden alle woningen voorbereid op het netwerk van de toekomst. De aansluiting in de meterkast is geheel kosteloos en vrijblijvend. Of men nu of later voor een abonnement op glasvezel kiest, dat bepaalt men zelf. En pas als men voor een abonnement kiest, gaat men betalen voor de diensten over het netwerk.

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan graven of huisaansluitingen maken, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken.
Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting kunnen een afspraak maken met de aannemer op werkdagen tussen 08.00 tot 16.30 uur. De aannemer is bereikbaar via 088 - 1818191 of deltafibernetwerk@circet.nl. Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement kunnen zich aanmelden via www.deltanetwerk.nl

advertentie
advertentie