Afbeelding

Klas 5A van De Velduil samen met de burgemeester in actie tegen de plastic soep

Overig Deel je nieuws

Op 10 mei ontving burgemeester Gilbert Isabella vier kinderen van klas 5A van basisschool De Velduil op het gemeentehuis. Samen spraken ze over een aanpak tegen de plastic soep in onze oceanen.

De afspraak volgde op een vraag van de achtjarige Thijs. Hij hield onlangs zijn spreekbeurt over de plastic soep in de oceanen, waar hij zich ernstig zorgen over maakt. Tijdens zijn spreekbeurt startte hij een actie bij het Wereld Natuur Fonds, om geld op te halen voor het schoonmaken van de oceanen. Maar dat kan de klas niet alleen, daarom riep Thijs hulp in van de burgemeester. “Lieve lieve burgemeester, wil je me helpen?”

Overleg met Fanta

En helpen, dat wilde de burgemeester wel. Thijs werd uitgenodigd op het gemeentehuis om te praten over dit onderwerp en mocht drie klasgenoten meenemen. En zo maakte de mannen samen een vijf-stappenplan. Met ieder een taak. Het was een mooi overleg met Fanta en moeilijke vragen. Maar ze sloegen zich er goed doorheen!

Inzameling en afvalactie

Een van de taken was voor de burgemeester, hij deelde afgelopen week de actie al op zijn social media kanalen. De klas zelf houdt op 10 juni een afval-inzamelingsactie, waarvoor ze sponsoren gaan zoeken. Samen gaan ze een middag zoveel mogelijk plastic uit de natuur halen.

Wat kunt u doen? Uw donatie is van harte welkom. Hiervoor kunt u bijgevoegde QR-code scannen en een donatie doen. Thijs: “het is heel belangrijk dat het plastic uit de oceanen gaat. De plastic soep is nu al zo groot als 34x Nederland. Als we niks doen, is er over 28 jaar meer plastic dan zeeleven in de oceanen en dat vind ik heel erg.”

Helpt u mee? Scan dan de code of ga naar https://kominactie.wnf.nl/actie/klas-5a-van-de-velduil/ 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie