The Dome/Handbal Houten - Havas
The Dome/Handbal Houten - Havas Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten blijft eenvoudig in het spoor van Tachos

9 mei 2022 om 11:45 Overig

HOUTEN Met uitzondering van de laatste wedstrijd hadden de Heren van Dynamico een reeks van vier overwinningen behaald en waren zij zaterdag op zoek naar “bonuspunten” om hun eredivisieschap veilig te stellen.

Door beide teams worden er in het begin van de wedstrijd de nodige kansen gemist. Houten komt echter sneller in de goede flow en bouwen langzaam maar zeker hun voorsprong uit naar een voorsprong van negen doelpunten bij rust. Helaas viel wel onze pechvogel van het seizoen Jim Zengerink door een blessure uit.

Ook in het begin van de tweede helft blijven de Houtenaren er lustig op los scoren tot een voorsprong van twaalf doelpunten tien minuten voor het eind: 36-23. Helaas begint dan de slordigheid de overhand te krijgen en het samen verdedigen nagelaten en zo wordt er alleen nog door Dynamico gescoord: eindstand 36-30!

Doelpuntenmakers: Dennis Vesters 10 (waarvan 3 strafworpen), Milo Bos 4, Jasper Peters 4, Rogier Teeuwissen 4, Nils Idema 3, Ruben de Bok 3, Tim Zonneveld 2, Boy van Eijk 2, Jeffrey Van Gulik 1 en Tim Klinkenberg (keeper) 1.

Aanstaande dinsdag spelen de mannen om 20.30 uur in The Dome tegen BFC, een tegenstander waartegen in het begin van de competitie een smadelijke nederlaag geleden werd. Voldoende reden om revanche te nemen!

HAVAS Vorige week zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Havas op het programma. De club uit Almere is al enige tijd gehavend omdat routinier Theo van den Berg revalideert van een kuitbeenbreuk. Vanwege de meivakantie was er helaas niet al te veel publieke belangstelling.

The Dome/Handbal Houten gaat flitsend van start. Na elf minuten spelen is het 9-2 voor de Houtenaren en lijkt het een makkelijke avond te worden. Bijna alle kansen van Houten gaan er in; de Almeerders vinden echter regelmatig een sterk keepende Bjorn Brachten op hun pad. Na vijftien minuten komen er wat slordigheidjes in het spel van de thuisclub. Hierdoor weet Havas iets dichter bij te komen en wordt er met 20-13 gerust.

In de tweede helft wordt er goed geopend met twee doelpunten van Dennis Vesters. Door een aantal reddingen van de keeper van Havas loopt het verschil echter iets terug maar zodra er snelheid wordt gegeven op de opbouwrij van Houten is er geen stoppen aan. Zo loopt het verschil op tot een maximale voorsprong van twaalf doelpunten. Voldoende marge om de trukendoos open te doen en de wedstrijd te besluiten met een mooie vlieger van Tim Zonneveld. Eindstand 41-30.

Doelpuntenmakers voor Houten: Dennis Vesters 8 (waarvan 2 strafworpen), Tim Zonneveld 7, Nils Idema 5, Ruben de Bok 5, Kyan van Berlo 4, Jasper Peters 3, Milo Bos 3, Jeffrey van Gulik 1, Boy van Ejik 1, Sem Klinkenberg 1, Bas Herremans 1, Jim Zengerink 1, Rogier Teeuwissen 1.