Sandra Rietveld ontvangt haar gewonnen exemplaar van The Lemon Kitchen persoonlijk uit handen van schrijfster Jadis Schreuder
Sandra Rietveld ontvangt haar gewonnen exemplaar van The Lemon Kitchen persoonlijk uit handen van schrijfster Jadis Schreuder Claudia Verbree

The Lemon Kitchen winactie

19 augustus 2020 om 14:15 Overig

HOUTEN Sandra Rietveld is de gelukkige winnaar van het boek ‘The Lemon Kitchen’. Op 17 augustus kreeg ze het boek persoonlijk uit handen van schrijver Jadis Schreuder. Via Houtens Nieuws maakte je kans dit prachtige informatieve boek met daarin 45 unieke seizoenrecepten met de biologische citroen als basis ingrediënt.

Koken is een geliefde bezigheid van Sandra en haar hele gezin: ,,Koken doen we allemaal graag. Niet alleen ik, maar ook mijn man, zoon en dochter.” De liefde voor koken kreeg Sandra met de paplepel ingegoten door haar vader. ,,Hij experimenteerde graag met lekker eten en wij proefden altijd alles, van jongs af aan.” Leuk detail is dat Sandra The Lemon Kitchen al een tijdje volgde op Instagram voor de lekkere recepten. Het boek van Jadis is daarom een welkome aanvulling op haar verzameling.

TWEEDE DRUK The Lemon Kitchen is een enorm succes. Inmiddels is de eerste druk al uitverkocht. De tweede druk is net een aantal weken uit en voor de helft uitverkocht. De Houtense ondernemer Jadis is niet alleen schrijver van het boek, maar ook de styling en fotografie komen van haarzelf. Tijdens haar studie Food Innovation heeft Jadis het concept van haar bedrijf uitgedacht.

SEIZOENSRECEPTEN The Lemon Kitchen bevat 45 unieke en verrassende seizoenrecepten met de biologische citroen als basis ingrediënt. Daarnaast is het een informatief boek over de citroen. De geschiedenis en de reden waarom de Siciliaanse citroen haar favoriet in de keuken is, staan omschreven. Evenals de gebruiksmogelijkheden van de gehele vrucht, want ook met het sap en de zeste (rasp van de schil) kun je de smaak van een gerecht verbeteren, versterken of in balans brengen.

CITROEN De citroen staat voor fris en positief voor Jadis. ,,Ik heb bewust gekozen voor citroenen in plaats van bijvoorbeeld de limoen. Ook lekker om mee te koken, maar minder veelzijdig. Limoenen verkleuren bijvoorbeeld bij verhitten en ook de smaak verandert.” Een citroen hoort hard en stevig te zijn. Jadis: ,,Dan zit deze vol smaak. Zachte citroenen zijn niet lekker om mee te koken, want ze zijn niet vers en bevatten niet veel sap meer.”

INNOVATIEF Jadis is haar bedrijf volop aan het ontwikkelen. Zo heeft zij net de introductie van haar eigen pizza achter de rug. De gehele zomer is deze special te bestellen bij Sugo Pizza aan het Vredenburg in Utrecht. Een hap van deze pizza belegd met onder andere pesto, mascarpone, courgette, gele paprika, citroen en burrata voelt als zomer in je mond. Reserveren kan via sugopizza.nl.

MEER WETEN? Voor wie meer wil weten over Jadis en The Lemon Kitchen kan haar ontmoeten tijdens het Italië Event van 11 tot en met 13 september op Kasteel De Haar in Utrecht. Zaterdag 26 september is ze te vinden op Het Rond in Houten. Haar stand staat voor de winkel ‘Bij ons in de keuken’ met haar boek, wat lekkers om te proeven en haar nieuwe lijn hand geïllustreerde ansichtkaarten. Of kijk op thelemonkitchen.nl voor informatie en inspiratie. Als je je boek via de website besteld, ontvang je een gesigneerd exemplaar.

The Lemon Kitchen
Jadis Schreuder uit Houten presenteert haar boek 'The Lemon Kitchen'
advertentie
advertentie