Blijf fit door tafeltennis
Blijf fit door tafeltennis Dick Wolters

Nico (90) blijft fit met tafeltennis

17 augustus 2020 om 15:33 Overig

HOUTEN Eind augustus bereikt Nico Huffels de respectabele leeftijd van 90 jaar. Op zich al een bijzonder feit. Nico is een actief sporter: hij tafeltennist iedere maandag- en vrijdagochtend bij de Houtense tafeltennisvereniging HTTC. Dit doet hij daar sinds 2006.

Op maandag 31 augustus zullen zijn clubmaatjes hun oudste lid in het zonnetje zetten op de sportlocatie aan de Kruisboog (met inachtneming van de coronamaatregelen).

Dat Nico dit zo lang volhoudt, is niet alleen te wijten aan het fysieke aspect van de sport, maar ook aan het spelkarakter van tafeltennissen en het onderlinge contact met de overige groepsleden.

In die groep komen zowel mannen als vrouwen, vanaf 55+, bij elkaar om een balletje te slaan, bij te praten en koffie te drinken. Indien gewenst worden aanwijzingen gegeven en kan worden getraind om het spelniveau en speelplezier te verhogen. Men kan het zelfs opnemen tegen een robot, wat ook regelmatig gebeurt; gelukkig zegt dit apparaat niets terug. Doordat de vereiste coronamaatregelen toegepast konden worden, kunnen de wekelijkse bijeenkomsten in, zij het aangepaste vorm, doorgang vinden.

,,We hopen nog lang Nico’s kreten tijdens het spel te blijven horen zoals: ‘Zullen we het verder schriftelijk afdoen?’, ‘Ik verklaar het toernooi voor geopend’, ‘De eerste teerling is geworpen’”, aldus de Senioren 55+-groep van HTTC. 

advertentie
advertentie