Lekdijk tussen het Culemborgse Veer en de Beatrixsluis
Lekdijk tussen het Culemborgse Veer en de Beatrixsluis HDSR

Bewonersavonden dijkversterking Culemborgse Veer - Beatrixsluis digitaal en live

30 juli 2020 om 11:15 Overig

HOUTEN Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseert bewonersbijeenkomsten om drie kansrijke oplossingen voor de dijkversterking Culemborgse Veer – Beatrixsluis te bespreken met de omgeving. Er worden twee digitale bewonersavonden georganiseerd op donderdag 27 augustus en dinsdag 1 september en een inloopbijeenkomst op Fort Honswijk op woensdag 2 september. Het waterschap nodigt iedereen uit om mee te denken.

De Lekdijk tussen het Culemborgse Veer en de Beatrixsluis wordt de komende jaren versterkt in het kader van project Sterke Lekdijk. Eind vorig jaar heeft het waterschap bewonersavonden georganiseerd om kennis te maken met het gebied. Daarna zijn er veel ideeën, aandachtspunten en wensen opgehaald in gesprek met de omgeving. Ook zijn er thematafels georganiseerd, (veiligheids)onderzoeken uitgevoerd en de wensen vanuit gebiedspartners in kaart gebracht. Die informatie is samengevoegd en uitgewerkt tot drie kansrijke oplossingen. Het waterschap is benieuwd wat u van de oplossingen vindt.

Drie kansrijke oplossingen: 

Dijk als behouder en versterker van de bestaande situatie: Bij deze oplossing wordt uitgegaan van het zoveel mogelijk in stand houden van de bestaande situatie door het versterken van de dijk met constructies in de dijk. Meekoppelen van wensen en ambities is in deze oplossing geen primair doel.

Dijk in recreatie- en rustgebied nabij de stad met versterking van cultuurhistorie: Er wordt uitgegaan van het versterken van het recreatieve gebruik van het gebied rondom de dijk als uitloopgebied van Utrecht. Het type recreatie is afhankelijk van het huidige gebruik. Om deze elementen te kunnen realiseren wordt in deze oplossing met binnendijkse bermen gewerkt. 

Duurzame dijk als ecologische verbinder en natuurontwikkeling: In deze oplossing ligt de nadruk op duurzaamheid en het versterken van de natuurwaarden van het gebied rondom de dijk. In deze oplossing wordt gewerkt met buitendijkse klei-inkassingen, binnenbermen en constructies in de dijk. Ook een as-verschuiving behoort hier tot de mogelijkheden.


DIGITAAL De digitale bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 27 augustus en dinsdag 1 september. Op beide avonden kiest u voor een tijdslot dat begint om 18.00u, 19.15u of 20.30u. De sessies duren ongeveer een uur.

INLOOP De inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 2 september op Fort Honswijk. Bij deze bijeenkomst wordt gewerkt met een looproute en tijdslots waarbinnen gestart kan worden met die looproute. De tijdslots zijn tussen 16.00 – 21.00u. Schrijf u in op de website: www.hdsr.nl/sterkelekdijk/cub.

BIJEENKOMSTEN IN CORONATIJD In verband met corona zien de bewonersbijeenkomsten er anders uit dan normaal. Voor alle bijeenkomsten geldt dat inschrijven verplicht is, dat er gewerkt wordt met kleine groepen en dat er tijdslots worden aangehouden. Op deze manier is digitaal goed het gesprek te voeren en kan de 1,5 meter afstand tijdens de inloopbijeenkomst gewaarborgd worden. De digitale avonden en de inloopbijeenkomst hebben hetzelfde programma en dezelfde inhoud.

INSCHRIJVEN VIA DE WEBSITE VAN HET WATERSCHAP Voor zowel de digitale avonden als de inloopbijeenkomst is inschrijven verplicht. Inschrijven is mogelijk via de website van het waterschap: www.hdsr.nl/sterkelekdijk/cub

advertentie
advertentie