Bibi Verbeek
Bibi Verbeek Eigen foto

Op naar de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap

1 februari 2023 om 07:39 Opinie Raadspraat

Sinds maart 2022 zit ik voor de VVD in de gemeenteraad van Houten en nu is het weer tijd om naar de stembus te gaan, ditmaal voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het Waterschap op woensdag 15 maart. De borden staan langs de kant van de weg, mensen rijden voorbij op weg naar werk, school, boodschappen en afspraken. Het zijn verkiezingen die helaas de meeste mensen aan zich voorbij laten gaan. Het zijn de verkiezingen met de minste opkomst, waarom?

Ik denk dat het komt omdat het effect van deze verkiezingen minder zichtbaar is dan die van de gemeenteraad of de landelijke verkiezingen.

Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen schrijven wij ons eigen programma, zonder inbreng vanuit het landelijk VVD-partijbureau, wel geven zij ons steun door het netwerk en met kennis en kunde. Wat is voor ons de beste manier om in onze provincie de rijke cultuur, ons prachtige erfgoed, de natuur tussen de gemeentes en de infrastructuur te behouden en te verbeteren, en dat natuurlijk met een liberale inslag. Bijvoorbeeld goede verbindingen tussen de gemeentes, zoals een snelfietsroute tussen Culemborg-Houten-Utrecht Science Park-Zeist. Maar ook wil de VVD toestemming van de provincie voor de bouw van Houten-Oost, dat is nodig omdat de bouw buiten de “rode contour” valt. Die bouw is enorm belangrijk voor onze jongeren, starters, senioren en mensen die opzoek zijn naar een ander huis. Wij willen daar minimaal 2.750 woningen, een landschapspark, een sociaal- cultureel centrum en goede toegang voor de auto, met voorrang voor fietsers, de auto is te gast.

Best een belangrijke verkiezing dus! Namens de gemeente Houten staan Daan Vermeulen en Melle Berg op de kieslijst. Ik zie je graag 15 maart bij de stembus!

Bibi Verbeek, VVD Houten

advertentie
advertentie