Lauren Zwemer
Lauren Zwemer SGP Houten

Hoop voor jongeren?!

7 december 2022 om 07:48 Opinie Raadspraat

Nieuwsartikelen over stress onder ons, jongeren, vliegen je om de oren. Meer ziekmeldingen door stress, meer mensen met psychische klachten, meer geldproblemen onder jongeren en noem het maar op. En wij jongeren herkennen dat allemaal bij onszelf of bij vrienden. Ik wil mij, als jongste Houtense raadslid (19), persoonlijk inzetten voor plannen en maatregelen die hoop aan jongeren geven.

In de eerste plaats: Jongeren in Houten moeten ook de kans krijgen om zelf hun ideeën in te brengen. Daarom heb ik samen met Jaap Staman (D66) opnieuw een voorstel ingediend om participatie van jongeren nu echt goed vorm te geven. Met steun van de hele raad, wordt er door en voor jongeren een Houtense ‘jongerenagenda’ gemaakt. Daarin worden de plannen die jongeren belangrijk opgenomen, en wordt er bij de nieuwe ontwikkelingen in Houten ook rekening gehouden met jongeren. Ook nu kan je al ideeën hebben over Houten; stuur me gerust een e-mail!

Concreet richt ik mij nu al op wonen. Grote kans dat jij als jongere al nadenkt over de vraag: waar moet ik (straks) wonen? Huizenbouw snel en goedkoop, kan dat tegenwoordig nog? De gemeente gaat bijvoorbeeld woningsplitsing en samen wonen stimuleren, maar ook inzetten op voorrang voor (jonge) Houtense inwoners. Betaalbaarheid blijft een uitdaging, daarom blijf ik er de komende tijd op hameren dat we zoveel als mogelijk tiny-houses moeten neerzetten.

Juist in deze tijd van Advent, de periode voor kerst, zien we hoe belangrijk hoop is. Maar jongeren krijgen ook hoop als ze perspectief hebben voor hun toekomst in Houten. Ik ga aan de slag met hoop voor jonge Houtenaren, door samen in gesprek te gaan en concrete plannen op te stellen.


Lauren Zwemer, raadslid SGP-Houten

laurenzwemer@sgp-houten.nl

advertentie
advertentie