Eef Stiekema
Eef Stiekema VVD Houten
column

En nu aan de slag!

6 juli 2022 om 07:39 Opinie Raadspraat

Vorige week werd het nieuwe college geïnstalleerd en het coalitieakkoord in de raad besproken. Het is door de vele gesprekken met inwoners, ondernemers en instellingen een mooi en uitgebalanceerd akkoord geworden dat veel kansen biedt voor iedereen die mee wil helpen aan een nog mooier Houten.

Met dit akkoord kunnen we veel voor inwoners belangrijke punten uit ons verkiezingsprogramma realiseren. Bijvoorbeeld de focus op een veilig, heel en schoon Houten met meer geld voor onkruidbestrijding. Voor wat betreft bouwen: snel nieuwe woningen in het centrumgebied, Molenzoom en Koppeling en naast bouwen in Houten Oost ruimte voor een landschapspark en groene buitenrand. Ook krijgen ondernemers ruimte, bijvoorbeeld met ruimere en verwarmde terrassen en meer mogelijkheden in het buitengebied. Verder, zoals altijd erg belangrijk voor ons, de financiën: de onroerendzaakbelasting zal niet verhoogd worden, betaald parkeren wordt niet uitgebreid en we schaffen de hondenbelasting af.

Ik ben dan ook zeer tevreden met het akkoord en zie uit naar de uitwerking door het nieuwe college. Voor de VVD zal Sander Bos weer deel uit maken van het college. Sander brengt zeer veel kennis en ervaring mee als wethouder en is een verbinder die kansen ziet en deze samen met anderen realiseert. Eigenschappen die zeer belangrijk zijn in deze functie. Ik ben dan ook erg blij dat hij weer onze wethouder is.

In de komende periode willen we ook graag veel Houtense inwoners, verenigingen en ondernemers spreken. Heb je een heldere blik op hoe Houten mooier en beter kan worden? Of heb je gewoon iets dat je onder onze aandacht wilt brengen? Wij horen graag van je, je kunt ons altijd bereiken via fractie@vvd-houten.nl.

Eef Stiekema, fractievoorzitter Houtense VVD

advertentie
advertentie