Er werd helemaal niets strafbaars gevonden bij de controle.
Er werd helemaal niets strafbaars gevonden bij de controle. GH

Kluisjescontrole op middelbare scholen

7 december 2022 om 15:56 Onderwijs

HOUTEN Op Yuverta, Houtens en College de Heemlanden zijn dinsdag de kluisjes van leerlingen gecontroleerd. Het ging om een actie van de drie Houtense middelbare scholen samen met de politie en boa’s van de gemeente. Bij de controle werden speurhonden ingezet die zijn getraind in het vinden van vuurwerk en drugs. De politie heeft bij de actie geen strafbare feiten geconstateerd.

Optimale veiligheid en zorg voor de leerlingen op school. Daar spannen scholen, politie en gemeente zich voor in, zo melden ze zelf. ,,Een veilige school is een belangrijke voorwaarde voor leerlingen om zich te kunnen ontplooien en hun schooltijd als prettig te ervaren. Dat helpt onder andere om vroege schoolverlaters te voorkomen. Samen werken scholen, politie en gemeente aan een zo goed mogelijke verbinding tussen onderwijs, jeugdhulp en veiligheid.”

Burgemeester Gilbert Isabella voegt daar nog aan toe: ,,Het controleren op wapens- en drugsgebruik doen we ieder jaar op de Houtense middelbare scholen. Onaangekondigd. Gelukkig zijn er geen verboden spullen gevonden. Want laat duidelijk zijn: drugs, wapens en illegaal vuurwerk zijn niet normaal, zéker niet op school.”

 

advertentie
advertentie