Na de opening ging koningin Máxima in gesprek met studenten en docenten
Na de opening ging koningin Máxima in gesprek met studenten en docenten Agnes Corbeij

Máxima bij Yuverta in Houten: ‘Mbo’ers hebben ons door de coronacrisis geholpen’

3 september 2021 om 13:10 Onderwijs

HOUTEN Hare Majesteit Koningin Máxima opende vanmorgen op Yuverta (voormalig Wellantcollege) in Houten het mbo-jaar 2021-2022. Tijdens de bijeenkomst, waar de landelijke pers royaal vertegenwoordigd was, werd door verschillende sprekers het belang van het mbo-onderwijs onderstreept. Studenten, docenten en bestuurders gingen tijdens de openingsbijeenkomst in gesprek over ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. 

Koningin Máxima gaf een speech en onderstreepte daarin de belangrijke rol die het mbo heeft, toen ze stelde: ,,Mbo’ers hebben ons door de coronacrisis geholpen.” Ook benadrukte ze de flexibiliteit die van scholieren en afgestudeerde mbo’ers gevraagd wordt. ,,Tot niet zo lang geleden was het belangrijkste stuk gereedschap van een loodgieter de baco sleutel. Inmiddels is een laptop net zo belangrijk.”  


Koningin Máxima spreekt de zaal toe. - Agnes Corbeij

Ze sloot haar toespraak af met: ,,Als het goed gaat met u, gaat het goed met ons allemaal. Focus op de mogelijkheden, niet op beperkingen.” Na de opening ging koningin Máxima in gesprek met studenten, onder meer over burgerschap en de arbeidsmarkt.

BEDRIJFSLEVEN Behalve Koningin Máxima, kwam ook Adnan Tekin, voorzitter van de MBO raad aan het woord. ,,Het MBO heeft een huwelijk gesloten met het bedrijfsleven. Daarom is het zo bijzonder.” De techniek en beveiliging tijdens de opening vanmorgen werden verzorgd door studenten van het mbo. Tenin: ,,Ik wil deze studenten een stem geven, zodat ze straks als ze klaar zijn met hun studie echt van waarde kunnen zijn voor de maatschappij.” 


Behalve de koningin, zaten ook burgemeester Gilbert (midden), minister van Engelshoven (Onderwijs), commissaris van de Koning Hans Oosters en voorzitter van de MBO raad Adnan Tekin in de zaal. - Agnes Corbeij

BIJZONDERE GEBEURTENIS De komst van Koningin Máxima trok een heel mediacircus naar Houten. Het gebouw van Yuverta aan de Randhoeve werd beveiligd door politie en beveiligers, de Rijks Voorlichtingsdienst (RVD) was aanwezig en de pers kreeg vooraf een korte briefing over het programma. 


De komst van Koningin Máxima trok het hele mediakaravaan naar Houten - Agnes Corbeij

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Na de opening ging koningin Máxima in gesprek met studenten en docenten
advertentie
advertentie