De Montessori gaat nieuwbouwen op het terrein van de Weteringhoek
De Montessori gaat nieuwbouwen op het terrein van de Weteringhoek Montessorischool

Groen licht voor nieuwbouw Montessorischool

12 juli 2020 om 07:27 Onderwijs

HOUTEN ,,De gemeente heeft akkoord gegeven, we kunnen van start!” aldus Albert van Dam, algemeen directeur van de Montessorischool Houten. Hij zegt enorm blij te zijn met deze beslissing. De school is sinds de start in Houten, ruim 35 jaar geleden, enorm gegroeid en heeft nu drie vestigingen. ,, Dit is niet handig, logistiek niet, maar ook de onderhoudskosten zijn driemaal zoveel.”

,,Vier en een half jaar geleden zijn wij gestart met de plannen om te bouwen en ruim een maand geleden heeft de raad akkoord gegeven op onze plannen aan de Tuibrug. De locatie naast de korfbalvelden en tegenover de Johannes Bogermanschool. De bouw start in augustus 2021 en zal als alles meezit in 2022 worden afgerond.

MEEDENKEN De leerlingen hebben tijdens de ontwikkeling van de plannen ruime inspraak gehad: zij hebben maquettes gemaakt en hebben het plan opgevat om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken. Zij willen een zoveel mogelijk plasticloos, duurzaam gebouw. Het uitgangspunt is om een energieneutrale school te bouwen. Dit houdt in: compact bouwen, goede warmte-isolatie, kierdichting, zonwering, efficiënte verwarming, vraag gestuurde ventilatie, (passieve) koeling en goed geregelde verlichting.

ARCHITECT Na een presentatie ronde van drie architectenbureaus is er gekozen voor van Hoogervest Architecten uit Amersfoort. Dit is een bureau met ruime ervaring, ook in scholenbouw. Verder wordt er creatief nagedacht over alle mogelijkheden die nu nog openliggen zoals een groot groen plein met grote bomen, schooltuintjes en men denkt na om de naastgelegen sloot ‘de Wetering” op een of andere manier bij de school betrekken. Op de foto is een eerste invulling te zien van de nieuwe school aan de Tuibrug.

door Rina Knopper

advertentie
advertentie