Kinderopvang Roodkapje
Kinderopvang Roodkapje Kinderopvang Roodkapje

Samenwerking Roodkapje en Montessorischool

13 juli 2020 om 10:32 Onderwijs

HOUTEN Kleinschalige Kinderopvang Roodkapje gaat op de locatie van de Montessorischool aan de Korenmolen naast de buitenschoolse opvang ook de peuteropvang verzorgen. De buitenschoolse opvang vanaf 17 augustus en de peuteropvang vanaf het nieuwe schooljaar.,, Wij kijken erg uit naar deze samenwerking want de visie van de Montessorischool en Roodkapje komen sterk overeen. Maar het is natuurlijk vanzelfsprekend dat ook kinderen van buiten de Montessorimethode van harte welkom zijn.

Roodkapje is geen nieuwkomer in de kinderopvang, zij zijn ruim 10 jaar geleden gestart met kleinschalige kinderopvang aan de Odijkseweg in Houten en inmiddels uitgebreid naar vier vestigingen. ,,Tijdens mijn zwangerschap was ik zélf op zoek naar een kinderopvang in Houten. Maar ik vond niet wat ik voor ogen had. Bij een gastouder trok het huiselijke gevoel in een verticale groep mij aan en bij een kinderdagverblijf de wettelijke kwaliteitsregels. Zo is de visie van Roodkapje ontstaan”, vertelt Lia van Thiel, eigenaresse en oprichtster van Roodkapje. ,,Om een kind een goede ontwikkeling te laten doorlopen is eerst een basis van vertrouwen nodig. Door de kleinschaligheid proberen wij een veilige en geborgen sfeer te creëren, waardoor het kind zich op zijn gemak voelt. Een kind heeft begeleiding, warmte en structuur nodig om zich uiteindelijk tot een zelfstandig en sociaal mens te ontwikkelen. Ieder kind ontwikke­lt zich op basis van zijn eigenheid en in zijn eigen tempo.”

NIEUWE SCHOOLJAAR Albert van Dam, directeur van de Montessorischool Houten zegt verheugd te zijn over de nieuwe samenwerking met Roodkapje aan de Korenmolen. ,,Zij hebben veel ervaring en kijken naar het kind zelf. Wij kennen de kinderen al een beetje als ze eventueel doorstromen naar de Montessorischool.”

AANMELDEN Lia van Thiel en Albert van Dam hopen dat ouders net zo enthousiast zijn als zij. Voor informatie en of aanmelding voor de BSO of peuteropvang kunt u telefonisch contact opnemen, tel. 06 31697568 of maak gebruik van het contactformulier op de website van Roodkapje Ook heeft Roodkapje een vacature open staan voor een zelfstandig pedagogisch medewerker.

door Rina Knopper

advertentie
advertentie