Afbeelding
Bibliotheek Lek & IJssel

Wethouder Jan Overweg opent Zomerlezen met Bip

28 juni 2020 om 15:06 Onderwijs

HOUTEN De kinderen van groep 1 t/m 4 van RKBS De Vlinder kregen deze week Zomerlezentasjes uitgereikt door wethouder Jan Overweg. Hiermee is het project Zomerlezen met Bip officieel van start gegaan

Door middel van het project Zomerlezen met Bip wil de Bibliotheek Lek & IJssel kinderen én hun ouders stimuleren om (voor) te blijven lezen in de vakantie. Zo blijven kinderen niet stilstaan in hun taalontwikkeling. Bip is door één van de medewerkers van Team Educatie zelf getekend én tot leven gewekt in de vorm van een knuffel. Groep 4b van De Vlinder mocht voor de gelegenheid buiten op het schoolplein luisteren naar het verhaal ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.’ Wethouder Jan Overweg vertelde daarna dat hij zelf ook erg van lezen hield vroeger. ,,Het is erg belangrijk dat jullie deze zomer blijven lezen. Daar heb je later heel veel aan."

ZOMERLEZENPASPOORT In de tasjes die wethouder Overweg uitdeelde, zit een prentenboek en hét Zomerlezenpaspoort van Bip. Kinderen kunnen stempels verdienen door deel te nemen aan activiteiten, zelf boekjes te lezen of de Bibliotheek te bezoeken. Aan het einde van de zomer wordt er onder de ingeleverde stempelpaspoortjes een iPad verloot.

Zomerlezen met Bip is een project van Bibliotheek Lek & IJssel in samenwerking met Tel mee met Taal (programma van o.a. Ministerie van OC en W) en BoekStart in de Kinderopvang (via Gemeente Houten). In Houten doet niet alleen De Vlinder mee, maar worden de tasjes ook uitgedeeld op locaties van KMN Kind & Co.

Kinderen die geen paspoort hebben gekregen op school, maar wel graag mee willen doen, kunnen een paspoort ophalen in de Bibliotheek, zolang de voorraad strekt. Ook de activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Een overzicht daarvan is te vinden op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.

-

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie