Het gebied is nog steeds afgesloten, het onderzoek naar de schietpartij is nog gaande
Het gebied is nog steeds afgesloten, het onderzoek naar de schietpartij is nog gaande Koen Laureij

UPDATE Dode bij schietpartij in de wijk Het Hout in Houten, naam van slachtoffer bekend

20 april 2023 om 07:13 Misdaad Tips van de redactie

HOUTEN Op een parkeerplaats aan het Stelhout in Houten is vanmorgen rond 5:30 uur een man neergeschoten. Het slachtoffer is ter plekke overleden. De omgeving is ruim afgezet door de politie en onderzoek wordt opgestart.

Twee ambulances kwamen ter plaatse, maar die konden al niets meer betekenen voor het slachtoffer. Ook een traumahelikopter was onderweg, maar die kon voor de landing worden afgemeld.

De politie heeft met een helikopter gezocht in de omgeving en ook speurhonden worden ingezet. De plek van het slachtoffer wordt met schermen afgezet. Het onderzoek gaat nog zeker de hele ochtend duren.

De politie vraagt op sociale media of er getuigen zijn:

7.50 uur: De omgeving van het Stelhout is afgesloten. Verkeer de wijk in en uit moet ter plekke omrijden. 

7.55 uur: Burgemeester Isabella is ter plekke aangekomen om zich te laten informeren over de situatie. 


Burgemeester Isabella arriveert bij de plaats van het misdrijf - Koen Laureij

8.01 uur: Het slachtoffer werd buiten op straat gevonden, op een parkeerplaats. Omwonenden waren even daarvoor wakker geschrokken van ‘vijf harde knallen’. Meerdere buurtbewoners gingen ook de straat op om te kijken wat er aan de hand was. Daar troffen ze het slachtoffer en een luid treurende vrouw die bij hem geknield zat. Omwonenden hebben het alarmnummer 112 gebeld, meldt RTV Utrecht. 

9.26 uur Volgens buurtbewoners is het slachtoffer een man van midden 30 die bij zijn ouders op het Stelhout op bezoek was.

10.23 uur: De politie verricht sporenonderzoek op het schoolplein van basisschool De Zonnewijzer aan het Zonnehout. 


Sporenonderzoek op het schoolplein van basisschool De Zonnewijzer - Claudia Verbree

10.25 uur: De politie vraagt om getuigen

Donderdag 20 april werd rond 05.30 uur een man midden op straat neergeschoten. Hij overleefde dit niet. De recherche is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart en kan de hulp van getuigen goed gebruiken.

Het is onbekend waarom de man werd neergeschoten en door wie. Er is geen signalement of vluchtroute bekend van de dader of daders. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaande link.

Omdat het schietincident op straat is gebeurd, kan het zijn dat u getuige bent geweest of op een andere manier betrokken bent. Is dit het geval en voelt u de behoefte hierover te praten? Dan staan medewerkers van Slachtofferhulp Nederland voor u klaar. Op hun website kunt u vinden hoe u contact met hen kan opnemen: https://www.slachtofferhulp.nl/..

11.02 uur Op Facebook reageert burgemeester Isabella als volgt: 

,,Bij een schietpartij aan de Stelhout is vanmorgen een man uit Houten om het leven gekomen. Ik ben kort ter plaatse geweest en heb daar onder andere met buurtbewoners gesproken. ‘De buurt is geschrokken, dat begrijp ik goed. Zelf schrok ik ook toen ik vanmorgen hoorde wat er is gebeurd. Mijn gedachten gaan ook uit naar familie en andere naasten van het slachtoffer.’ De politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. Slachtofferhulp is beschikbaar voor wie daar gebruik van wil maken."

11.20 uur: Buurtbewoners reageren geschokt op de schietpartij, lees hier

11.54 uur: De buurt is nog steeds afgezet, het onderzoek kan nog wel de hele dag duren. Familie van het slachtoffer wordt opgevangen in Wijkcentrum Schoneveld. 


Het onderzoek is in volle gang - Annette Stolk - de Vries

16.01 uur:  De politie heeft bekendgemaakt dat het slachtoffer van de moord de 37-jarige Rishi Rampadarath is. 

17.54 uur: Burgemeester Isabella leeft mee met de nabestaanden van het slachtoffer en de buurtbewoners. ,,Als zoiets in je buurt gebeurt dan doet dat iets met je." De zaak is nu in handen van de politie en het OM dat een strafrechtelijk onderzoek is gestart.

Lees zijn reactie hier. 

Sporenonderzoek op het schoolplein van basisschool De Zonnewijzer
Burgemeester Isabella arriveert bij de plaats van het misdrijf
Afbeelding
Burgemeester Isabella staat de pers te woord
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Isabella staat de pers te woord
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie