Mevrouw Rutten en de burgemeester bespraken uitgebreid de ambtsketen die Isabella om had
Mevrouw Rutten en de burgemeester bespraken uitgebreid de ambtsketen die Isabella om had Irene van Valen

100 jarige mevrouw Rutten: ,,Niks doen is zonde van mijn tijd”

7 februari 2023 om 10:53 Mensen

HOUTEN Op 6 februari vierde mevrouw Rens Rutten - van der Werf haar 100-jarige verjaardag. Burgemeester Gilbert Isabella feliciteerde haar met deze bijzondere leeftijd, waarbij ze aangaf: ,,Het is een kwestie van gewoon doorgaan.” In de middag volgde een groot feest bij de Roskam waar ze rekende op haar vijf kinderen, tien van de elf kleinkinderen, acht achterkleinkinderen en nog vele gasten.

Mevrouw is geboren in Deest en groeide op in de omgeving van Nijmegen. ,,Mijn vader had een scheepswerf waar het altijd hard werken was.” Ze trouwde met een man uit Gouda en werd moeder van vijf kinderen. De eerste was nog maar een baby toen ze voor het werk van haar man emigreerde naar Indonesië. Na tien jaar keerde het paar terug naar Nederland. ,,Nasi Goreng bleef mijn favoriete gerecht. Het was een geweldige tijd, waar we nog twee kinderen kregen.” In Nederland volgden de laatste twee kinderen.

ACTIEF

In 1973 kocht het paar een huis in Gouda, dat later op vervuilde grond bleek te staan. Nadat het rijk hen uitkocht, moesten zij binnen een dag verhuizen. Ze woonden korte tijd in een huurwoning en verhuisden in 1988 naar een groot appartement in Houten. Vorig jaar verhuisde mevrouw naar het Vertrouwde Dorp, waarvan ze zegt: ,,Ik geniet van deze plek. We zijn hier een grote familie.” Vragend naar haar activiteiten antwoordde Rens Rutten: ,,Een middagdutje doe ik niet. Niks doen is zonde van mijn tijd. Ik doe graag spelletjes, zoals Rummikub, Triominos en Wordfeud  en ik lees graag de krant. 

VRIJWILLIGER

Rutten werkte als vrijwilliger. In Laren bracht ze in haar Mini Cooper maaltijden rond: ,,De mensen wachtten achter hun raam op me. In Houten was ik vrijwilliger in de bibliotheek en bij Amnesty International. Ik deed het met veel plezier.” Afsluitend bedankte Isabella voor de gastvrijheid. ,,Tot volgend jaar”, zei Rutten. Isabella: ,,U bent me voor. Daar hou ik u aan.”

advertentie
advertentie