Veerle en Karin zijn twee van de bijna 50 vrijwilligers die de winkel runnen.
Veerle en Karin zijn twee van de bijna 50 vrijwilligers die de winkel runnen. Wereldwinkel Houten

Wereldwinkel Houten duurzaam en fairtrade - producten waar de maker een eerlijke prijs voor ontvangt

24 maart 2023 om 08:33 Maatschappelijk

HOUTEN Sieraden, knuffels, kaarsen, beeldjes, tassen, sjaals en nog veel meer. Wie op zoek is naar een origineel cadeau, slaagt zeker bij Wereldwinkel Houten, in de passage van winkelcentrum het Rond. Met zo’n cadeau is niet alleen de ontvanger blij, maar ook de maker.

Artikelen uit de Wereldwinkel zijn duurzame producten waar de maker een eerlijke prijs voor ontvangt. Deze bouwt hiermee een fatsoenlijk bestaan op. ,,Respect voor mens en milieu staat centraal. En extra aandacht voor mensen in een kwetsbare positie, waar ook ter wereld”, vertelt voorzitter Ginny Mulder. 

De winkel biedt een keur aan artikelen van over de hele wereld. Maar er zijn ook producten uit Houten op voorraad. De notitieboekjes van recycled papier van Green-Side bijvoorbeeld, die worden gemaakt in een sociale werkplaats. 

DUURZAAMHEID

,,Duurzaamheid is belangrijk voor onze klanten. We hebben het assortiment op dat gebied behoorlijk uitgebreid. Denk aan milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en cosmetica, zoals HappySoaps of Seepje, Seasocks gemaakt van oude visnetten, tassen van recycled leer, doppers en keep leaf en steeds meer vegan etenswaar.’
De klant kan bewuste keuzes maken door de vele informatie over de herkomst van de producten. Niet alleen verkopen wij eerlijke en duurzame producten, maar wij dragen onze boodschap ook actief uit. Wij organiseren acties en bijeenkomsten om het Houtens publiek te laten nadenken over de manier waarop zij consumeren.’’
Mulder neemt als voorbeeld de jubileumavond vorig jaar met de film ‘Bigger than Us’ over jongeren die wereldwijd een bijdrage leveren aan een betere, eerlijkere wereld. En de theatervoorstelling ‘Wow de zee is van plastic’ over vervuiling, die samen met de Fairtrade Werkgroep is georganiseerd voor basisschoolkinderen.

ACTIES

De winkel heeft iedere maand een kortingsactie op een speciale productlijn. In maart ontvangt men 20%korting op Mixblik met exotische gerechten gemaakt door Rotterdamse vrouwen met een migratieherkomst. In april is er een kortingsactie van mozaïekschalen uit Indonesië. 

De Wereldwinkel Houten is een vereniging en wordt ruim dertig jaar volledig gerund door inmiddels bijna vijftig vrijwilligers. De vereniging is wel op zoek naar nieuwe bestuursleden. Mail voor meer info naar voorziter@wereldwinkelhouten.nl. 

Wereldwinkel Houten, Het Rond 151, Houten. Telefoon 030 - 635 2248 of www.wereldwinkelhouten.nl, facebook.com/wereldwinkelhouten en instagram wereldwinkel_houten.

advertentie
advertentie