Afbeelding
HandjeHelpen

Tekort aan helpende handen in Houten

11 augustus 2022 om 15:42 Maatschappelijk

HOUTEN ,,We kampen met een enorm tekort aan helpende handen in Houten. Het aantal mensen dat zonder betaling een ander wil helpen is drastisch afgenomen. Het gevolg? Er zitten een hele hoop mensen klem in schrijnende situaties. Zoals Bas (5), hij heeft al heel wat meegemaakt en het zou voor zijn ouders fijn zijn als er iemand na schooltijd even met hem speelt. En Ankie (62), ze mist wat licht en lucht in haar leven”, aldus de organisatie van HandjeHelpen. 

Een greep uit de hulpvragen in Houten:

Bas (5) heeft al veel meegemaakt in zijn jonge jaren. Hij is geboren met een hartafwijking en heeft al veel bezoekjes aan het ziekenhuis afgelegd. Daarnaast heeft Bas ook een lichte vorm van autismespectrumstoornis (ASS). De ouders van Bas zouden het erg fijn vinden als er iemand na schooltijd met Bas leuke dingen kan doen. Ben je enthousiast, ondernemend en weet je ook wat rust mee te brengen voor Bas en zijn ouders?

Louise (61) heeft een zware tijd achter de rug. Ze heeft corona gehad en heeft een aantal weken in het ziekenhuis gelegen waaronder ook de IC. Nu kampt ze nog steeds met long COVID. Hierdoor heeft ze haar hele leven moeten omgooien en dat is soms moeilijk te accepteren. Haar netwerk is beperkt en ze zoekt eigenlijk een gezellige dame die met haar erop uit wilt gaan. Ze houdt van goede gesprekken, schilderen, wandelen, fietsen en een museum bezoeken. 

Ankie (62) heeft niet aangeboren hersenletsel opgelopen tijdens een ongeluk, daarnaast kampt ze met chronische vermoeidheid vanwege een slaapstoornis en ze heeft ernstige rugproblemen. Kortom, veel op haar bordje. Ze mist wat licht en lucht in haar leven. Heb jij op vrijdagmiddag tijd om wat gezelligheid en vrolijkheid te brengen?

,,Je inzetten voor een buurtbewoner geeft heel veel voldoening!”, aldus HandjeHelpen. Heb jij een paar uurtjes per week of maand over?
Neem vrijblijvend contact op met regiocoördinator Marjolein Beeuwkes om te kijken of er een match is met een buurtgenoot die jouw hulp kan gebruiken! Marjolein: 06-30501355 of mbeeuwkes@handjehelpen.nl

advertentie
advertentie