Liesbeth Smits, Mariske Thijsebaard en Gilbert Isabella met dozen in de hand
Liesbeth Smits, Mariske Thijsebaard en Gilbert Isabella met dozen in de hand Irene van Valen

Isabella bezorgt pannenkoek bij ouderen van Met je Hart Houten

9 december 2021 om 10:27 Maatschappelijk

HOUTEN Op 2 december reserveerde Eet met je Hart voor het eerst een stamtafel bij Tante Truus Pannenkoeken. Deze werd helaas afgelast door de verscherpte coronamaatregelen. Liesbeth Smits en Natasja Teuben Naber, kernteamleden van Met je Hart Houten, bedachten het plan de pannenkoeken naar de ouderen te brengen. Daarbij stonden Hedi van Ditzhuyzen en burgemeester Gilbert Isabella als speciale bezorgers vooraan.

Irene van Valen

Een maand geleden werd Mariska Thijsebaard van Tante Truus Pannenkoeken benaderd met de vraag eens in de maand een stamtafel te reserveren voor zes of zeven alleenstaande oudere mensen. ,,Ik werkte daar graag aan mee”, vertelde Mariska, terwijl in de keuken de kok onafgebroken pannenkoeken bakte. ,,Ik heb er tijd voor”, zei ze wijzend op haar lege restaurant. Zodoende bezorgde ze met hulp van drie bezorgers op 7, 8 en 9 december een pannenkoek bij 34 ouderen. Een van de bezorgers vertelde: ,,De mevrouw waar ik een pannenkoek bracht was heel blij. Het emotioneerde haar dat ze een gratis pannenkoek kreeg. Ze vond het zo bijzonder. Ik vond dat mooi om te zien.” Mariska vulde aan: ,,Wij zijn blij dat Eet met je Hart ons uitkoos om dit te doen.”

BEZORGERS Voor deze gelegenheid boden twee speciale bezorgers zich aan. Een daarvan was Hedi van Ditzhuyzen, vrijwilliger bij Eet met je Hart: ,,Ik hou van fietsen en wil voelen hoe het is om een maaltijd te bezorgen.” Ze nam een ingepakte pannenkoek aan uit handen van Mariska, kreeg een adres en vertrok. Na afloop schreef ze: ,,Ik wil elke dag wel pannenkoeken bezorgen bij onze ouderen! De mevrouw was dankbaar en zei dat ik goed werk deed. Tenslotte kreeg ik nog Gods zegen. Mijn dag kan niet meer stuk! Het was heel bijzonder.”

AMBASSADEUR De andere bezorger was burgemeester Gilbert Isabella, ambassadeur van Met je Hart Houten. Bij het horen van deze actie gaf hij aan een pannenkoek te willen bezorgen en bedankte Mariska voor haar medewerking en enthousiasme. Isabella benoemde naast Tante Truus Pannenkoeken dat de Roskam, Brasserie &Zo, Gewoon Anders, Brother Louie, Ming&Ming en het Eetatlier als restaurants meewerkten aan een maandelijkse stamtafel. ,,Mensen leren elkaar in kleine vaste groepen kennen. Hierdoor voelen zij zich veilig en hopen we eenzaamheid tegen te gaan. Een tijdje geleden bezocht een stamtafel het gemeentehuis. Ik was verbaasd over de openheid en intimiteit in de gesprekken. Als ambassadeur ben ik nauw betrokken bij dit soort acties en kan helpen door aanbevelingsbrieven te schrijven of denk mee bij knelpunten. Ik ben trots op het feit dat deze actie gefinancierd wordt uit Ons Fonds, een subsidieregeling vanuit de gemeente die maatschappelijke buurtinitiatieven financieel ondersteunt.” 

Isabella ontving vervolgens een pannenkoek en het adres waar deze bezorgd mocht worden. Hij wenste iedereen een fijne avond, waarna Mariska afsloot met: ,,Morgen nog een avond bakken en bezorgen; we hebben er zin in.”

Hedi van Ditzhuyzen (rechts) neemt een pannenkoek aan van Mariska Thijsebaard.
Gilbert Isabella klaar om de pannenkoek te bezorgen
advertentie
advertentie