Peter en Christel vieren het 1 jarig bestaan van Café Doodgewoon
Peter en Christel vieren het 1 jarig bestaan van Café Doodgewoon Irene van der Hulst

Café Doodgewoon in Houten bestaat 1 jaar

24 maart 2023 om 10:07 Lokaal Deel je nieuws

Café Doodgewoon in Houten bestaat 1 jaar. Een jaar waarin rond de 45 deelnemers op een laagdrempelige manier samen hebben gepraat over het leven en de dood. Vol tevredenheid en dankbaarheid kijken initiatiefnemers Peter Peters en Christel van Hunnik terug op het eerste jaar van Café Doodgewoon. Christel vertelt: “Ik verwonder me erover hoe open mensen zijn die elkaar niet kennen. Je voelt elkaar op een ander niveau aan. Mensen gaan lichter naar huis.” Peter vult aan: “De deelnemers vertellen: het geeft lucht om erover te praten.”

Veel deelnemers hebben via hun netwerk, het Ad of ’t Groentje over Café Doodgewoon gehoord.

Sommigen willen vooral uitwisselen over hoe ze tegen hun eigen (soms zelfs dicht naderende)   levenseinde aankijken of hoe ze dat met hun kinderen kunnen aankaarten. Anderen delen hoe het hun vergaat na de dood van een naaste. Deelneemster Hanna vertelt: “De bijeenkomst had een fijne structuur en de ontvangst was heel warm. Ik voelde meteen dat iedereen belangstelling had voor elkaar. Het voelde veilig om te zeggen wat mijn gedachten waren. De gesprekken stroomden met luisteren en zelf praten.” Ben vertelt: “Het voelde goed om weer de diepte in te kunnen gaan na het verlies van mijn partner. Café Doodgewoon brengt inspiratie.”

De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdagavond 20 april van 19:30-21:30 (inloop vanaf 19:15). Op 22 juni volgt een themabijeenkomst ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen – Hoe praat je over dood en verlies’, daarna zijn er in 2023 nog bijeenkomsten op 28 september en op 23 november over ‘Voltooid leven’. Deelname is gratis. U bent van harte welkom. Huis van Houten, Onderdoor 160 - boven de bibliotheek (ingang stationszijde).

Café Doodgewoon wordt georganiseerd in samenwerking met MOTTO van ‘van Houten@co’ en het Centrum voor Levensvragen. Aanmelden kan via een e-mail naar: m.mulders@vanhoutenenco.nl. Heb je vooraf nog vragen of wil je de folder ontvangen, aarzel dan niet om even te bellen met Christel (06-28636790) of Peter (030-6375546).

advertentie
advertentie