Een straat in Deventer
Een straat in Deventer Historische Kring Tussen Rijn en Lek

Excursie naar Deventer met de Historische Kring

23 maart 2023 om 19:40 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een excursie naar Deventer. Vanuit de Kromme Rijnstreek vertrekt er een speciaal gehuurde bus naar deze prachtige  stad.

Na een tussenstop bij het Aardhuis in Hoog Soeren, waar een deskundige gids toelichting geeft over het Jachtslot van Koning Willem III, reizen we door naar Deventer. Daar aangekomen steken we met een pont de IJssel over.

In diverse groepen gaan we met de stadsgids mee voor een wandeling door Deventer. Deventer maakte in de middeleeuwen deel uit van het Hanzeverbond. De stad is een van de oudste steden van Nederland.

Na de wandeling is er in de bibliotheek van Deventer een lunch, gevolgd door een lezing over Geert Grote. In de middag kun je op eigen gelegenheid wandelen door de stad, waarna we rond 17.00 uur een diner hebben. Tussen negen en half tien komen wij weer aan in het Kromme Rijn Gebied.

Deze excursie kost € 110,- per persoon, inclusief vervoer, koffie, toegang, lunch, diner en twee drankjes bij het diner. Lees meer en geef je op via www.tussenrijnenlek.nl/deventer.

advertentie
advertentie