Voel jij je in balans?
Voel jij je in balans? Esther Soudant - ES Health

Breng jezelf en je gezin in balans met Touch for Health!

12 maart 2023 om 14:58 Lokaal Deel je nieuws

Veel mensen hebben in deze tijd last van weinig energie en veel stress. En misschien heb jij (of je kinderen) ook wel eens last van een vol hoofd, gejaagd gevoel of moeite om je te concentreren.  Een overvloed aan prikkels uit je omgeving lijkt zich vast te zetten in je lijf, waardoor je het gevoel hebt altijd aan te staan. Dit kost veel energie. Gelukkig zijn er in en om Houten veel manieren om hier mee om te gaan. Te denken valt aan bijvoorbeeld yoga of meditatiecursussen. Maar soms zit de stress in je lijf zo vast dat het je niet lukt om hierin rust te vinden. Dan kan Touch for Health uitkomst bieden.

De kracht van aanraking

Touch for Health is ontstaan uit een combinatie van technieken uit de Westerse en Oosterse geneeskunde. Het gaat er van uit dat stress zich niet alleen uit in lichamelijke en emotionele klachten, maar ook maakt dat de energie in jouw lijf niet meer stroomt. Terwijl dit laatste belangrijk is om juist de stress uit je lijf te krijgen. Doordat dit niet gebeurt blijf je last houden van bijvoorbeeld moeite met concentreren of een vol hoofd. Je merkt dat je sneller emotioneel bent. Of de stress zet zich juist vast in je lichaam, waardoor je nekpijn, buikpijn of hoofdpijn ervaart. Terwijl er eigenlijk fysiek niks aan de hand is. Door jouw energie weer in beweging te brengen, kun je de stress afvoeren. Het resultaat: je voelt je veel meer ontspannen en kunt weer helder denken. Waardoor je vervolgens ook makkelijker keuzes kunt maken in het omgaan met prikkels. Het in beweging brengen van je energie doe je door acupunctuurpunten op je lichaam vast te houden of andere punten op je lijf te masseren. Echt door de kracht van aanraking dus. 

Touch for Health

Touch for Health is de basis van de kinesiologie. En het mooie van Touch for Health is dat iedereen het kan leren. In de cursus Touch for Health 1 leer je de basistechnieken om door middel van het aanraken en masseren van bepaalde punten jezelf in balans te brengen. Daarnaast leer je hoe je door middel van spiertesten bij anderen kunt testen hoe hun energiedoorstroming is. Maar ook wat je moet doen om deze weer te laten stromen. Je krijgt dus als het ware een EHBO-kit voor overprikkeling, vol hoofd en emotionele stressklachten, die je direct bij jezelf en je gezin kunt inzetten. Natuurlijk moet je bij blijvende klachten en problemen wel altijd een professional inroepen voor hulp. Maar deze cursus geeft jou wel handvatten om de stress af te voeren. Waardoor je ook beter kunt gaan inschatten welke vervolgstappen je dient te nemen om op de lange termijn minder stress te ervaren. 

Cursus & Inspiratie-avond

Op vrijdagochtend 31 maart start een nieuwe cursus TFH 1. In 6 ochtenden (9.30u-13.00u), om de twee weken, leer je de basis van de TFH. Meer informatie en inschrijven op www.eshealth.nl/touchforhealth. Wil je liever eerst meer weten over Energie & Stress? Kom dan naar de gratis inspiratie-avond van ES Health op dinsdag 21 maart. Informatie & inschrijven via www.eshealth.nl/openavond

advertentie
advertentie