Afbeelding
VVD Provincie Utrecht

Kernenergie voor Utrecht

7 februari 2023 om 20:01 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdagavond 16 februari organiseert VVD Utrecht in Baarn een thema-avond over de kansen voor geothermie & kernenergie in onze provincie. Ondernemers en topkenners zullen hierover spreken. Uitdaging: helpt nieuwe energie op korte termijn het energievraagstuk oplossen?

VVD-kandidaat Rudi van der Wel (PS plek 10) uit Baarn modereert deze avond “Onze uitdaging is om echt te kijken naar oplossingen. Ik ben niet tevreden met het kan. Ik ben tevreden met het zal!” André van Schie, fractievoorzitter én lijsttrekker Provinciale Staten Utrecht is present. Verder voelt Van der Wel zich gesteund door de VVD Leden. “Op het partijcongres in Schiedam heb ik 91% van de stemmen gekregen voor mijn motie voor betere financiering voor kernenergie” Met deze steun wil hij het vertrouwen van de inwoners voor zich winnen.

Van der Wel “Kernenergie is een thema dat wonen, energie, werkgelegenheid en klimaat raakt. We kunnen door aan kleine reactoren te denken, grote stappen zetten. Minder uitstoot, meer zekerheid en geen afhankelijkheid van het buitenland”.

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft in december 2022 op initiatief van de VVD ingestemd dat kernenergie onderdeel mag zijn van de regionale energie strategie. Is het echter ook realistisch om in onze regio in te zetten op kleine kernreactoren?

Waar: Herberg van Paulus

Wanneer: donderdag 16 februari

Inloop: 19.30

Aanvang: 20.00

advertentie
advertentie