Regelmatige controles van het gebit zijn belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier.
Regelmatige controles van het gebit zijn belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. Foto van Dierenkliniek Wulven

Maand van het gebit bij Dierenkliniek Wulven: gratis informatieavond en gebitscontrole

26 januari 2023 om 23:22 Lokaal Deel je nieuws

Februari is ook dit jaar de maand van de gebitscontrole. Daarom nodigt Dierenkliniek Wulven eigenaren van honden, katten, konijnen en cavia’s in deze maand uit voor een gratis gebitscontrole op afspraak. Tijdens deze controle beoordeelt een tandheelkundig dierenarts of paraveterinair de staat van het gebit van uw huisdier. Ook geven ze nuttige tips om het gebit in een topconditie te houden.  

Een belangrijk deel van de gezondheid van huisdieren wordt bepaald door de toestand van hun gebit. Gebitsproblemen komen regelmatig voor bij onze huisdieren. Meestal merkt een eigenaar hier echter weinig van. Dingen die mogelijk op kunnen vallen zijn stank uit de bek, een voorkeur van het eten van zachte voeding of slechts aan één kant van de bek kauwen. Slecht of niet eten komt zelden voor als er sprake is van een probleem aan het gebit, want eten is een eerste levensbehoefte. Dieren zullen daarom ondanks pijn aan hun bek altijd proberen om te blijven eten.

Dierenkliniek Wulven laat de maand van de gebitscontrole niet onopgemerkt voorbij gaan en nodigt honden, katten, maar ook cavia’s en konijnen uit voor een gratis gebitscontrole. Gedurende de gehele maand februari kunnen eigenaren met hun huisdier op afspraak langskomen. Om eigenaren te leren hoe het gebit van de hond of kat thuis verzorgd kan worden, organiseert Dierenkliniek Wulven op 15 februari een gratis informatiebijeenkomst voor eigenaren om 19:30. Hierin wordt de nadruk gelegd op het voorkomen en herkennen van gebitsproblemen. Eigenaren kunnen zich aanmelden via wulven@dierenzorggroep.nl

Dierenkliniek Wulven is onderdeel van de Dierenzorggroep regio Utrecht, een organisatie bestaande uit 4 samenwerkende dierenklinieken. In Wulven verlenen vijf dierenartsen en vijf assistentes eerstelijns diergeneeskundige zorg voor gezelschapsdieren. De openingstijden in Wulven zijn maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 19.30 uur. De kliniek werkt met spreekuur op afspraak. Dierenkliniek Wulven is bereikbaar op 030 637 7267 en per email via wulven@dierenzorggroep.nl.

advertentie
advertentie