Doe mee met tegelwippen

15 maart 2022 om 19:23 Lokaal Deel je nieuws

Houten gaat tegelwippen. Op 26 maart kun je op Het Rond een gratis boom krijgen, als je een tegel uit je tuin haalt en vervangt door een boom. Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving: tegel eruit, plant erin. Om je op weg te helpen organiseert Houtense BIJzaken samen met de gemeente Houten de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin!’ 

De jonge bomen worden uitgedeeld door Houtense BIJzaken, die hiermee twee vliegen in een klap slaat. Namelijk het verhogen van de biodiversiteit en het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering. Het is leuk als je een foto van de gewipte tegels kan laten zien. Het boompje dat je vervolgens meekrijgt is dermate klein dat je deze met de fiets kunt vervoeren. 

Heb je al meegedaan aan de ‘Actie Steenbreek’ en heb je nog plaats voor een boompje of struik? Dan ben je ook van harte welkom om een boom op te komen halen, tot maximaal 5 per persoon. Je kunt kiezen uit de soorten: Hazelaar, Meidoorn, Liguster, Wilde mispel, Vogelkers, Wegedoorn, Vuilboom, Zwarte Bes, Vlier, Gelderse Roos of Zoete Kers. Dit natuurlijk zolang de voorraad strekt. De gewipte tegel kan je kwijt in een big bag bij het busstation op de Molenzoom. Je kunt de boompjes afhalen op 26 maart van 10 tot 14 uur op Het Rond tegenover de Heren van Houten, te herkennen aan een auto met aanhanger.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie