Sam Hageraats overhandigt de CDA-Verkiezingsfolder in braille aan Hans Manders
Sam Hageraats overhandigt de CDA-Verkiezingsfolder in braille aan Hans Manders Eva Hageraats

sam hageraats biedt cda-verkiezingsfolder in braille aan, aan hans manders

Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 12 maart heeft Sam Hageraats, nummer 4 op de kandidatenlijst van het CDA-Houten, de verkiezingsfolder van het CDA in braille aangeboden aan Hans Manders.

Hans is een visueel beperkte musicus en muziek docent uit Houten.

Bij de overhandiging vertelde Sam, “Er is op dit moment een heel groot informatie gat, waardoor heel veel mensen niet erachter komen wat er aan de hand is binnen Houten. En het CDA wil daar met deze folder als symbool de eerste stap voor zetten om dit te verbeteren.”

“Zelf weet ik hoe moeilijk het is om informatie te ontsluiten voor visueel beperkten. Iedereen heeft het over een toegankelijke samenleving, maar als mensen informatie missen dan is het heel moeilijk om mee te doen.

Dit stuk is nu voor visueel beperkten, maar ik wil mij in de raad gaan inzetten voor toegankelijkheid voor alle doelgroepen.”

Voor Hans betekent deze folder in braille dat hij zelf kan lezen wat er staat en dat hij hier geen hulp meer bij hoeft te vragen.

“De informatie is vast op internet te vinden, maar zo op papier neem ik het beter in mij op.”

Robert Pelleboer, lijsttrekker van CDA-Houten zei het volgende over deze actie, “#zijaanzij betekent dat iedereen mee moet kunnen doen. Een inclusieve samenleving, waarbij informatie toegankelijk is voor iedereen. Ook als je blind of slechtziend bent.”

advertentie
advertentie