Samen zingen maakt je blij!
Samen zingen maakt je blij! Nadia van Dijk

Herstart: Koor Sunshine voor mensen met dementie, mantelzorgers en buurtbewoners gaat weer van start!

Lokaal Deel je nieuws

Muziek raakt iets aan waar dementie geen vat op heeft. Sinds de opening van het ontmoetingscentrum Zonnehout in Houten is men bezig geweest met het opstarten van een koor. Helaas moesten ze het even stoppen vanwege de maatregelen omtrent corona, maar nu is het zo ver: ze mogen weer van start. Het koor zingt bekende liederen die een ieder goed in het gehoor liggen. Men zingt 1-2 stemmig vooral Nederlandse en Engelse liederen. Mensen met dementie zingen net zo vrolijk mee als hun mantelzorgers, buurtbewoners en vrijwilligers. Behalve soms wat hulp bij het zoeken van de juiste bladzijde is het een volstrekt gelijkwaardige activiteit van alle koorleden. Samen zingen kan bijdragen aan het verminderen van stress, pijn en angst en zorgt voor een goede stemming en ontspanning.

Het koor repeteert vanaf begin februari elke woensdag van 11:30– 12:30 uur het hele jaar door onder pianobegeleiding van een koordirigent in het Ontmoetingscentrum Houten, Zonnehout 36. Belangstelling? Kom vrijblijvend een keer meezingen. Wel graag vooraf aanmelden. Contributie € 20,- per maand, ook als u samen komt met uw naaste. Het koor is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Lang Leve Kunst Fonds.

INFORMATIE EN AANMELDING Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Ontmoetingscentrum Houten, ochouten@santepartners.nl, 06-20820081 of kijk op www.vitras.nl/ontmoetingscentrum

Kom zingen in het koor Sunshine
advertentie