Write for Rights 2019
Write for Rights 2019 Ferdinand Hoogewoud

Amnesty Houten en 10 december

Lokaal Deel je nieuws

Vrijdag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Ook Amnesty International in Houten besteedt daar aandacht aan met onder andere de schrijfactie Write for Rights.

Wereldwijd wordt er op vrijdag 10 december geschreven voor mensenrechten. Brieven dus aan mensen die in de knel zitten: gevangen gehouden, vervolgd, gediscrimineerd, geïntimideerd. Omdat zij opkomen voor rechten als vrijheid van meningsuiting, eigendom, natuurbescherming.  Ook in Houten wordt daar aandacht aan besteed. Helaas niet met de geplande Write for Rights Walk van Het Rond naar het Plein. Optredens van dansgroep Shine en koor Alchemilla en een toespraak van de burgemeester Gilbert Isabella waren gepland. Het publiek kon worden uitgenodigd om brieven te schrijven en kaarsen te ontsteken.

Maar nu is er wel de mogelijkheid om schrijfpakketten zelf af te halen en thuis de brieven te schrijven! Alle instructies en een pen zitten er in. De gratis schrijfpakketten zijn af te halen van 10 t/m 31 december bij de Wereldwinkel op Het Rond, de Bibliotheek en het Gemeentehuis.

Helpt dat dan zo’n brief schrijven in je eentje? Nee, niet altijd, en ja, vaak wel! Elk jaar bereiken Amnesty berichten van mensen of groepen waarvoor geschreven is die blij zijn: “Zonder jullie brieven was ik nu waarschijnlijk dood geweest” is er één van. Amnesty Houten roept iedereen op zo’n pakket te halen.

Voor de bruglassen van College De Heemlanden is er 10 december een door ouderejaars georganiseerde actiedag rond Write for Rights.

In samenwerking met Film aan de Slinger is er op 28 december de film Martin Luther King vs The FBI. M.L. King betaalde de hoogste prijs voor het tegengaan van discriminatie: zijn leven.

advertentie
advertentie