Bakfiets met kinderen
Bakfiets met kinderen Fietsersbond Houten

HOUTEN MOET PRETTIGER, GEZONDER EN VEILIGER VOOR FIETSERS EN VOETGANGERS

Lokaal Deel je nieuws

De Fietsersbond Houten vraagt de Houtense politieke partijen voorstellen in hun verkiezingsprogramma’s op te nemen waardoor Houten nog meer een prettige en veilige,  stad wordt voor jong tot oud. Door goede en veilige doorgaande fiets- en looproutes hoeft er minder met de auto gereden te worden.  Ook in het buitengebied van Houten, moet volgens de Fietsersbond de auto een stapje terugdoen. Met goede doorgaande fietsroutes met Utrecht, Culemborg, Bunnik en Wijk bij Duurstede, wordt het aantrekkelijker de fiets te nemen. De Fietsersbond gaat de verkiezingsprogramma’s van de partijen vergelijken in de Fietskieswijzer. Op dinsdagavond 19 januari is een verkiezingsdebat.

In Fietsstad Houten krijgt ook de auto ruim baan. Vrijwel overal in Houten kun je met de auto komen.  Minder autobewegingen betekent minder risico’s voor kinderen, voetgangers en fietsers. De Fietsersbond pleit onder andere voor betaald parkeren bij de winkelcentra en sportlocaties.

Lopen en fietsen

De looproutes zijn niet altijd duidelijk en comfortabel. Het is vaak stoepje op en stoepje af. Fietspaden hebben niet overal voldoende ruimte voor bijzondere fietsen zoals driewielfietsen en bakfietsen en zijn niet overal veilig genoeg voor e-bikes. In het Centrum, Castellum en Oude Dorp, moeten fietsers als gast hun snelheid aanpassen. De Fietsersbond wil daar doorgaande fietsroutes om het drukke gebied heen. Je fiets moet je veilig kunnen parkeren, ook  de buitenmaatje fietsen.

Fietsverbindingen

De Fietsersbond pleit voor fijn fietsen naar ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal en naar de buurgemeenten Bunnik, Culemborg, Nieuwegein, Odijk, Utrecht, Vianen en Wijk bij Duurstede. Met een fietsbrug over de Lek ontstaat een doorgaande route naar Den Bosch.  De Lekdijk van Wijk bij Duurstede tot Schoonhoven moet auto- en motorluw worden, zodat je er veilig kunt wandelen en fietsen.

Fietsgeluk

Fietsen is fijn, gezond en goed voor het milieu en het klimaat, meer mensen zouden dat moeten ervaren. De Fietsersbond wil dat fietsen meer gestimuleerd wordt bijvoorbeeld met een jaarlijkse Fietsdag om samen het fietsgeluk samen te vieren. Daarbij kunnen afwisselend verschillende categorieën van fietsers centraal staan. 

Fietsdebat

Dinsdagavond 19 januari houdt de Fietsersbond een debat met de politieke partijen. Informatie volgt. In januari verschijnt de Fietskieswijzer.

Zie ook: houten.fietsersbond.nl

advertentie
advertentie