Ontmoetingscentrum Zonnehout ruimte
Ontmoetingscentrum Zonnehout ruimte Laura Hoekstra

Ontmoetingscentrum Zonnehout bestaat één jaar Voor mensen met vergeetachtigheid/dementie én hun mantelzorgers

5 november 2021 om 14:59 Lokaal Deel je nieuws

Alweer één jaar geleden dat Ontmoetingscentrum Zonnehout Vitras/Santé Partners haar deuren in Houten opende voor mensen met vergeetachtigheid of dementie én hun mantelzorgers. In november 2020 ging het Ontmoetingscentrum twee dagen in de week open. Nu vieren wij dat we één jaar bestaan en inmiddels vijf dagen in de week open zijn.

Inmiddels een echte groep

Een jaar geleden werd er gestart met een heel klein groepje. Inmiddels zijn wij gegroeid tot een groep van zo’n 6 tot 8 deelnemers per dag en dat maakt het nog gezelliger. Deelnemers kennen elkaar en weten van wie je een grapje kunt verwachten. Een deelnemer vertelt: ‘Ik verheug me er elke dag op om naar het ontmoetingscentrum te komen, ik heb mijn tas al klaar staan voordat de taxi er is.’ Een andere deelnemer: ‘Naar het ontmoetingscentrum komen doet mij leven.’

Favoriete activiteiten

Het dagprogramma kent een afwisseling van activiteit en rust. Inmiddels zijn er favorieten per dag, zoals: sjoelen, tekenenactiviteiten, tosti’s eten, een visje halen voor de lunch en spelletjes met een wedstrijdkarakter. Elke dag buiten een frisse neus halen hoort er standaard bij, ook als het weer niet echt uitnodigend is. 

Mantelzorgers voelen zich gesteund en ontlast

Mantelzorgers vinden het fijn om af en toe hun hart te luchten bij hun vast contactpersoon vanuit het Ontmoetingscentrum. Uit contact met mantelzorgers onder elkaar komt na voren dat zij het fijn vinden om te ontdekken dat ze niet alleen zijn met hun zorgen. Eventuele zorgen delen zij met elkaar in de mantelzorggroep, die elke vierde maandag van de maand plaatsvindt. Bijwonen kan vrijblijvend en is toegankelijk voor elke mantelzorger (met een naaste met dementie) in Houten.

Indicatie en kosten

Voor deelname aan het Ontmoetingscentrum is een indicatie voor ‘begeleiding groep’ noodzakelijk via uw gemeente (WMO), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Informatie en contact
Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur

Adres: Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36,  3991 MX Houten

Telefoonnummer: 06-20820081

E-mail: ochouten@santepartners.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het Ontmoetingscentrum Laura Hoekstra 06 – 20 22 75 61 of l.hoekstra@santepartner.nl

Er wordt gezellig met zijn allen gewandeld
Taart bij de koffie om te vieren dat we 1 jaar bestaan
advertentie
advertentie